Следва

"Жени обличат жени" - изложбата на Музея "Метрополитън"

We Love: на Ferragamo ренесансовата кампания

Анук Яй е фантастична в есенно-зимната кампания на италианската модна къща Ferragamo за 2023-та, наречена "Нов ренесанс". Снимките са на Тайлър Мичъл, творчески директор е Фердинандо Вердери 

All fashion преди 8 месеца

Ferragamo представи супер впечатляващата си рекламна кампания за хладните сезони на 2023 г., озаглавена с многозначителното New Renaissance. Обяснение в любов към Флоренция и нейния най-важен музей - Uffizi, кампанията не просто рекламира качествена мода, а е силно въздействащосъчетание между класическото изкуство и модата. В родния си град, Ферагамо прегръща съкровищницата на Le Gallerie degli Uffizi и интегрира картини от 15-ти и 16-ти век в своите реклами. Блестящата идея е реализирана, както казахме, от известния Тайлър Мичел.

Творческият директор Максимилиан Дейвис смесва минало и настояще, развиваки идеята, че нищо под слънцето не тръгва от нас. Дрехите, които вижадме в есенната колекция на Ferragamo за 2023 г., включват драпирани рокли, много елегантни чанти, чудесни палта от изкуствена кожа и други отлично структурирани връхни дрехи и особено привличащи вниманието приказна дамска чанта Hug и златните сандали.

Цялата тази прелест е представена от впечатляващ "актьорски" състав, включително Джесика Стам, Анок Яй, Лина Джанг, Витория Черети и Мона Тугаард, заедно с певицата и автор на песни Ясмина Декстър и други, включително фотографа Тайлър Мичъл, позиращ пред камерата.

Дейвис обясни в прессъобщение, че връзката между Ренесанса и Флоренция е повече от емблематична, при това е дълбоко свързана е с модната къща на Ферагамо. Тъй като марката се впуска в нова фаза, идеята да прегърне Флоренция, родното място на Ренесанса, като духовна основа, изглежда отлична. Използвайки богатата артистична същност на града, екипът подчертава и оцветява допълнително новата си колекция.

Произведенията на изкуството, които виждаме в тази креативна италианска работа, са: Annunciazione на Алесо Балдовинети, Allegoria на Джовани Белини, Ritratto dei duchi Montefeltro на Пиетро дела Франческа, Giuseppe in prigione на Франческо Граначи, Ritratto di uomo con medaglia на Козимо ил Векио, Annunciazione di San Martino alla Scala на Сандро Ботичели, Ritratto di Alessandro de’ Medici на Джорджо Васари, и накрая, Annunciazione на Паоло Веронезе. 

Това творческо начинание следва кампанията на Ferragamo за Pre Fall 2023, която черпи вдъхновение от западния стил. Кампанията New Renaissance обаче илюстрира не само еволюцията на модата на Ferragamo, но и вечния резонанс, който класическото изкуство продължава да има в света на модерния лукс.

More All fashion