Следва

Албумът на Травис Скот „Utopia“ с над милиард стриймвания за месец

„Баща ми и Уолт Дисни се преобръщат в гробовете си“: синът на създателя на "Снежанка" за римейка

Дейвид Хейл Хенд, син на аниматора Дейвид Дод Хенд, режисьор на анимационния филм от 1937 г. „Снежанка и седемте джуджета“, каза в интервю за The Telegraph, че баща му и Уолт Дисни ще „се обърнат в гробовете си“, ако видят римейковете, които се правят днес 

Movies & TV преди 8 месеца

Според мистър Хенд студиото унищожава наследството на баща му, като прави промени в сюжета на класическата "Снежанка", за да отговаря на съвременния дневен ред. И ще има много такива промени: например, вместо джуджета, Снежанка ще срещне други „магически създания“ в гората и няма да чака, докато красивият принц я спаси и я заобича. Рейчъл Зеглър, главната актриса във филмовата адаптация на "Снежанка", сподели тези подробности, като нарече оригиналния анимационен филм „изключително остарял“.


Рейчъл Зеглер

Хенд младши допълни, че смята този подход за адаптиране на филмови класики за „обиден“: „Това е напълно различна концепция, с която категорично не съм съгласен. И знам, че баща ми и Уолт също биха били против. Оригиналният анимационен филм е направен с добър вкус и е срамно, че Дисни прави радикални промени в това, което е имало изключителен успех в миналото. Няма уважение към наследството на Дисни и баща ми в това. Те променят историите, променят мисловния процес на героите и оригиналните истории вече не са оригинални".

Хенд посъветва студиото да спре да „взима класиките и да ги пренаписва, както желаете“ и да се фокусира върху създаването на нови герои и нови истории.

„Създавайте нови герои, ако наистина искате, но не унищожавайте и не се опитвайте да унищожите това, което вече е там, което е класика и което е толкова красива работа“, обобщи той. 

More Movies & TV