Следва

Моника Белучи пред Elle Italia: цялото великолепно интервю

Събуждане от дигиталния сън: Nothing Phone (2) е обяснение в любов към реалността

Малко ретро, повече футуристичен и по-скоро отличен, отколкото много добър

All About Life преди 2 седмици

Earth First

"Phone (2) has 53 parts made with sustainable materials. Its packaging is plastic free", ни казва началото на тази малко позната приказка, обещаваща смисъл и послание, освен интересна история. 

В британския Nothing Phone (2) се долавя специфично настроение, разположено някъде между полупрозрачния дизайн на задния панел, светлинните индикатори за известия и нетипичния стартов екран на Nothing OS. От първия допир: това е всичко друго, но не и обикновен телефон, който открихме в Yettelкойто се оказа е и единственият телеком, предлагащ модела ексклузивно за България.

Nothing Phone (2) пристига в елегантна бяла кутия от рециклиран картон, чувството за осъзнатост и устойчивост е пропито във всеки детайл - софтуер, хардуер, дизайн, тактилност, графика, звук, опаковка.

Любимец сред хардуерните предимства са така наречените глифове - настройките, позволяващи на светлинните сензори на гърба на телефона да бъдат конфигурирани спрямо нашите нужди. Ние, и само ние, определяме кои от известията ни са важни и когато такива пристигнат, индикаторът на глифа ще светне в избран от нас начин, за да ни уведоми. Ред в мислите и ред в живота, за които отдавна, оказа се, сме мечтали. 

На второ място: Nothing Phone (2) има фантастичен визуален таймер: той активира светлинния индикатор на гърба на телефона, с което една от светлинните ленти угасва, отброявайки минутите до следващата ни почивка, до края на работния ден или дори до пристигането на таксито ни.

Nothing Phone (2) е стилен, нескучен, работлив телефон за хора, за които вещите с характер са важни. Устройството пасва еднакво добре и на нежна дамска ръка с изискан маникюр, и на добре тонизираната ръка на спортист, и на колосаното ръбче на ръкава на ризата на бизнесмен. Завидно издържлив, Nothing Phone (2) обезпечава удоволствието от употребата му и със здрави стъклени панели на лицевата и задната част, изработени от Gorilla Glass, и с алуминиеви релси, обгръщащи страните му.

Батерията на новия ни еко-технологичен герой издържа през целия ден при умерена употреба благодарение на по-енергоефективния чипсет Snapdragon 8 Plus Gen 1, като не пропуска да включи и функционалността за безжично зареждане, която спестява вечното напрежение около зарядно и кабели.

Nothing Phone (2) идва с 50-мегапикселова основна камера с f/1.9 диафрагма с оптична стабилизация на изображението, с 50-мегапикселова ултраширока камера и с 32-мегапикселова предна камера за селфита. Обобщено: снимаме движещи се обекти при всякакви условия, а редакторската намеса остава в миналото. Дори да не сте фотограф-маниак този телефон, неусетно и за вас самите, ще оформи визуален роман в паметта си.

В интерес на истината Nothing Phone (2) не е устойчив във вода (класификацията му е IP54, което го прави устойчив само на леки пръски), но е проектиран по начин, който няма аналог. Той е професионален, експертен и услужлив, но същевременно е дискретен, фин и ненатрапчив. С него светлината е различна, настроението е лирично, ежедневието - всеобхватно.

Nothing Phone (2) е устройство за дигитален детокс. По-добре от всеки друг той ни дръпва далеч от виртуалния свят, напомняйки ни за него само тогава, когато е наистина необходимо. И когато ние решим.

More All About Life

Технологична есен – джаджите, които подобряват живота ни

All About Life преди 4 дни

Есента вече чука на вратата. В сезона, който ни връща обратно в реалността, често обръщаме поглед към технологичните джаджи, които могат да направят живота и динамичното ни ежедневие по-лесни. Ето как чрез иновациите можем да направим по-удобна нашата есен