Следва

Библиотеката на Storytel влиза в дигиталното съдържание на Yettel

Priscilla на София Копола разтърси Венеция със 7-минутни овации

Вдовицата на Елвис остана разтърсена от премиерата на Priscilla на филмовия фестивал във Венеция. Докато Присила бършеше сълзите си, публиката на Лидо избухна в 7-минутни овации

Movies & TV преди 7 месеца

Двете най-важни дами в продукцията - Копола и Пресли присъстваха на премиерата на филма, заедно с актьорите Кейли Спейни и Джейкъб Елорди, които изпълняват ролита на младите Присила и Елвис. Актьорският състав реши да промотира филма си, въпреки стачката на сценаристите, която измъчва Холивуд вече 127 дни (вижте още: Чудесно кино, чудесни артисти: 10 от най-очакваните филмови премиери на фестивала във Венеция).

Гледайки филма на голям екран за първи път, Присила Пресли показа силна емоционална реакция. Докато триеше сълзите от очите си, тя прегърна симпатичната синеока Спейни, която пресъздава вероятно най-важната част от историята на живота й.

В „Присила", София Копола избира да покаже Краля на рокендрола по реалистичен начин, дори ако това означава светът да види отново борбата на Елвис със зависимостта към приспивателните, честите му нервни изблици и опитите му да контролира живота на Присила, дори когато й изневерява (вижте още: Спомени: Присила Пресли за заветните си модни изяви от последните 50 години).

Филмът може и да е посветен на Присила, но след премиерата, тълпата от фенове пред театър „Сала Гранде“ не спря да скандира името на Джейкъб Елорди. 26-годишният австралийски актьор, най-известен с участието си в сериала Euphori, плени всички присъстващи с отношението си към феновете. Елорди отдели време за снимки и автографи, като дори изтича през червения килим, за да върне на фенка полароиден фотоапарат, който тя изпусна случайно (какво да кажем повече, освен - красив, и джентълмен...).

Преди официалната премиера на "Priscilla" се проведе пресконференция, в която мадам Пресли взе дейно участие: „Много е трудно да седиш и да гледаш филм за теб, за живота ти, за любовта ти“, каза Пресли. „София свърши страхотна работа.”

78-годишната любов на Краля на рока сподели какво е да се влюбиш в Елвис Пресли на крехката 14-годишна възраст: „За родителите ми беше много трудно да разберат защо Елвис се интересува толкова много от мен. Мисля, че това беше, защото бях добър слушател. Елвис изливаше всичките си чувства пред мен: страховете си, надеждите си, загубата на майка си - която той никога, никога не преодоля. Аз бях човекът, който беше там, за да го изслуша и да го утеши, на това се основаваше връзката ни. Въпреки че бях едва на 14 години, всъщност се чувствах по-зряла в тази ситуация.”

Присила допълни: “Хората си мислят, че сме били заедно заради секса, но това никога не е било така. Той беше много мил, много мек, много любящ и също така уважаваше факта, че бях много много млада. Бяхме съгласни в мислите си и това беше нашата връзка.”

Лентата на все по-добрата като режисьор София Копола бе посрещната с възторжени отзиви от критиката и публиката във Венеция. Видният филмов критик на Variety - Оуен Глейберман, определи “Priscilla” като „пронизително автентичен“, допълвайки, че Кейли Спейни и Джейкъб Елорди внасят изключително много живот и истинност в историята.

“Priscilla” е базиран на автобиографията на Присила Пресли и се съсредоточава върху живота на красивото момиче и любовна му афера с Краля на рокендрола. Периодът от много ранните години на Присила Ан Больо до пристигането й в Грейсланд е в основата на сюжетът. Лентата, която дебютира на филмовия фестивал във Венеция, който приключи в събота, отбелязва повторното сътрудничество между Копола и продуцентската къща A24 след съвместната им работа по „The Bling Ring“ от 2013 г (вижте още: 100 филма, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гледаме поне веднъж в живота си: първите 25).

Талантливата дъщеря на Франсис Форд Копола е сред постоянните лица на филмовите фестивали: през 2017 година тя спечели за Най-добър режисьор за “Измамените” в Кан, а драмата и „Някъде“ беше една от най-аплодираните на фестивала във Венеция през 2010, като спечели и наградата за най-добър филм на фестивала - Златен лъв.

Priscilla е своеобразен противовес на миналогодишния “Елвис”, който разказа историята на Елвис Пресли от гледната точка на певеца. Продукцията на Warner Bros. се превърна в хит, като събра 288 милиона долара в световен мащаб и спечели осем номинации за Оскар, включително за най-добър филм и най-добър актьор за Остин Бътлър.

Очакваме да се насладим на кинопремиерата на Priscilla на 27 октомври. 

More Movies & TV