Следва

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Saint Laurent, Сирените от Мисисипи

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Max Mara, землисто-синя елегантност

Има две значими препратки в пролетно-лятната колекция на Иън Грифитс: Женската земска армия, формирана по време на Първата и Втората световна война за работа в селското стопанство, и униформата на легендата на уличната фотография Бил Кънингам

Runway преди 7 месеца

Оттук и максималната функционалност и практичност на всеки ансамбъл. Ризи в тандем с тесни поли, гащеризони с панталони или ултракъси шорти, тренчкоти до пода или до коляното, жилетки с просторни джобове, карго и дори струящи се поли с „престилки“. С напредването на колекцията наситеното синьо (Google ще ви каже, че това е цветът, който преобладава в гардероба на Кънингам) плавно преминава в розово и зелено (обърнете внимание на плетения пуловер с кръпки). Следва цял блок в стил сафари - тук отново са популярните бронирани топове и корсети с колани.

В края на шоуто настъпиха монохромните черно-бели визии: лаконични рокли и работни сака, отново с големи джобове, носени върху копринени ризи.

Цялата колекция на Max Mara Spring/Summer 2024 e в галерията >

 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.