Следва

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: дебютът на The Attico, Джорджа и Джилда

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Saint Laurent, Сирените от Мисисипи

Антъни Вакарело традиционно показа пролетно-лятната колекция на Saint Laurent с изглед към Айфеловата кула, върху монументални мраморни блокове, извисяващи се зад гостите, като едновременно инсталира логота на Касандра - от преплетени YSL, и достави модерни сирени от Мисисипи на подиума, отдавайки почит на сафари сакото Monsieur Saint Laurent

Runway преди 6 месеца

Филмът "Сирената на Мисисипи" на Франсоа Трюфо с Катрин Деньов излиза през 1969 г. Сен Лоран е отговорен за имиджа на главната героиня, която година по-рано обира овациите със своето сафари яке - олицетворение на свободата, символизираща края на шейсетте (вижте още: Съблазнителна есен с Хейли Бийбър и Кейт Мос за Saint Laurent).

Съвременната сирена, интерпретирана от Вакарело, е надарена с още по-голяма свобода. Включително свобода на избор. Носи гащеризони, карго панталони и поли тип молив в тандем със семпли, леко разголени тениски (подобни, но от коприна, видяхме и в колекцията за настоящия есенно-зимен сезон), обича едноцветните мини рокли и често можем да я видим в нюансите на охра или горчица. Харесва напълно прозрачни чорапи, върху които носи масивни бижута, и изрязани ръкавици, които се римуват с кожени авиаторски шлемове.


Мъжкият Saint Laurent Пролет 2024 - съвършена мода


Антъни не забравя и за очилата с правилна геометрична форма, както и факта, че колекциите му по правило изискват широки рамене без изключение - на якета, тренчкоти и палта. За следващите пролет и и лято пак ги има, но изглежда, че идеята за „по-нататъшно разширяване“ е замразена.

Цялата колекция на Saint Laurent Spring/Summer 2024 e в галерията > а тук припомняме Есенно-зимната работа на екипа за 2023, също приказна! 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.