Следва

Седмици на модата: българската красота плени световните подиуми

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Runway преди 4 месеца

Сред тях компанията NFW Mirum, която произвежда кожа на растителна основа, и Keel Labs, която прави влакна на базата на морски водорасли.

След шоуто гостите отидоха на пазар за изделия на екологичните марки, като всички приходи от продажбите бяха дарени на благотворителни организации, ангажирани срещу жестокостта към животните и с мисията по-отговорно облекло.

Самата колекция е посветена в голяма степен на гардероба на родителите на Стела - Пол и Линда Маккартни, които често се обличат еднакво в младостта си. Видяхме микрошорти в тандем с ризи, чиито ръкави сякаш се носят във въздуха; бодита с мъниста и нови версии на смокинги; костюми с панталон ала 70-те години и елегантни жилетки, съчетани с подходящи обувки и чехли; костюми от три части от златен брокат; рокли, обсипани с цветя; кожени якета и комплекти от деним.

Като цяло, всичко, което е лесно да си представим, че съвременната двойка Маккартни носи през делничните дни и по специални поводи. И, разбира се, всичко това от 95% екологично чисти материали. 

Цялата колекция Пролет/Лято 2024 на Стела Маккартни и екип за едноименната марка е в галерията >

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 4 часа

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 2 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.