Следва

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Louis Vuitton

Седмици на модата: българската красота плени световните подиуми

Световен дебют и силно присъствие на чар без аналог в Ню Йорк, Милано и Париж 

Runway преди 6 месеца

Прегледахме, анализирахме, оценихме и показахме всеки детайл от седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, но в пристъпа на моден екстаз, пропуснахме най-значимия аспект от изминалите ревюта - българския отпечатък върху световната мода. С чувство на приятно вълнение споделяме, че новото поколение български топмодели - Яна Карапаунова, Бойка Матова, Милица Борисова и Людмил Димитров, дефилираха за някои от най-престижните модни брандове в света.

Яна Карапаунова, Dries Van Noten

Най-големият успех за сезона е дебютът на световната модна сцена на 18-годишната Яна Карапаунова. Тя успя да се пребори с конкуренцията и дефилира на шоуто на екстравагантния и много стилен Dries Van Noten по време на Седмицата на модата в Париж. Естествената и неподправена красота на Яна ѝ спечелиха договор със световната модна агенция IMG, които я представляват в Париж, Милано и Лондон. Догодина очакваме нейното участие и в седмицата на модата в Ню Йорк (вижте още: NYFW: Ralph Lauren SS24, всички визии и 5-те големи акцента).

Бойка Матова, Puppets and Puppets

Бойка Матова, друга наша красавица, за която неведнъж сме ви споделяли, отново ни зашемети, като откри шоуто на нашумелия китайски бранд Ruohan, който за втора поредна година представя своите творения на Седмицата на модата в Париж. Преди да кацне на подиума във френската столица, Бойка успя да разкраси две дефилета в Ню Йорк, едното от които, за американската марка Puppets and Puppets, чиито стилисти обличат Лейди Гага, Лили Роуз Деп и Бионсе.

Милица Борисова, Bronx and Banco

23-годишната пленителна брюнетка Милица Борисова също завладя сърцата на почитателите на модата и красотата, като се появи на модните подиуми на Bronx and Banco и LoveShackFancy по време на Седмицата на модата в Ню Йорк (вижте още: Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Givenchy).

Людмил Димитров, Diesel

За допълнително цвят и разкош към прелесната дамска компания се присъединява 21-годишният Людмил Димитров - най-успешният български модел сред мъжете. За втора поредна година той дефилира на ревюто на италианската луксозна марка Iceberg на Седмицата на модата в Милано. Тази година Димитров участва в рекламните кампании на няколко световноизвестни бранда, а съвсем скоро очкаваме да го видим и въс фотосесия за Calvin Klein.

Бойка Матова

„Изключително сме щастливи, че новото поколение БГ модели са част от световната модна сцена. Живеем в трудни времена и всеки един успех ни кара да бъдем горди. Повечето от тези момичета и момчета излизат на световния моден пазар за първи път. По външност, характер и стил те са много по-различни от всички останали досега. Те са естествени, натурални, интелигентни, говорят по 4-5 езика, работят и пътуват между няколко континента. Искаме именно те да бъдат пример за младото поколение и за всички останали, които имат данни и мечтаят за модния подиум“, споделиха пред нас Диан Динев, главен букер, и и Ивет Григорова, собственик на „Ивет Фешън“. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.