Следва

NYFW: Michael Kors SS24: универсална мода за ценители с възможности

NYFW: Ralph Lauren SS24, всички визии и 5-те големи акцента

Поредното участие на най-любимия на Америка дизайнер Ралф Лорън на Седмицата на модата в Ню Йорк традиционно съчета американския дух с високия клас мода

Runway преди 7 месеца

Ralph Lauren на Седмицата на модата в Ню Йорк традиционно e сред първите в програмата с ревюта, в случая за Пролет/Лято за 2024. Нищо кой знае колко революционно в новата колекция, и все пак подчертано разпознаваем стил, който сякаш може да се роди само в Страната на неограничените възможности и никъде другаде. Следват 5-те неща, които ни впечатлиха най-много >>>

Декорът -  малко артистично ателие, малко каубойска плевня

Виждали сме много реюта и колекции, но концепцията на тази ни изненада. За първата си поява на Седмицата на модата в Ню Йорк от 2019 насам, екипът на Ralph Lauren заложи на колоритна комбинация от артистичната обстановка на ателие на художник и уютното излъчване на каубойско ранчо. Дизайнерът представи колекция, която обединява характерните символи на сърцето на Америка с блясъка на Голямата ябълка (вижте още: Ана Еверс за Ralph Lauren и красивата RL 888).

Всички бяха там

Шоуто беше истинско звездно стълпотворение: на първия ред седяха Дженифър Лопес, Джулиан Мур и Даян Кийтън,  в компанията на някои от най-свежите сред модните икони - София Ричи, Минди Калинг и Габриел Юниън. Присъствието на Шерил Кроу на първия ред се прие като намек към вдъхновението зад колекцията.

Вълшебството на американските контрасти

В колекцията си чукват среща практичната американска култура и кутюрният разкош, чието обединение стои зад успеха на модната империя на Ралф Лорън от самото и раждане. Поредица от костюми и рокли от деним, каубойски силуети, изпъстрени с блестящи метални елементи, драпирани рокли в цвят на скъпоценни камъни, чиято кулминация беше закриващата позлатена визия на супермодела Кристи Търлингтън, пред която можем само да се поклоним(вижте още: Кристи Търлингтън украси Vogue на 54 - припомняме пътя на модела дотук).

Силни контрасти

Лорън споделя, че колекцията му е посветена изцяло за противоречията, които подхранват индивидуалността. Тази идея, съчетана с личната му модна философия, е ясно различима не само в грубия блясък на декора и разнообразното присъствие на знаменитости, но и във всяка дреха, която инстинктивно съчетава обикновеното с необикновеното, традиционното с нестандартното и старото с новото.

Скъпоценен блясък

Трудня за обобщение американски дух, направил нужното поредната успешна колекция на мистър Лорън да изглежда зашеметяващо, се чете и в чудесните аксесоари - чанти, наглед семпли, но украсени изящно  и с великолептни такстури; бижута, при които откриваме дори малко повече бохемство, отколкото съвършенния вкус допуска и високите до небето токчета, без които не се сещаме да е минало и едничко дефиле от далечната 1972г., когато маестро Ралф показва първата си дамска колекция.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.