Следва

ZARA и Стивън Мейзъл си избраха Шейк, Еванджелиста, Хадид и Гербер за реклама

NYFW: Michael Kors SS24: универсална мода за ценители с възможности

Множество вариации на полуголи дизайни 

Runway преди 7 месеца

Тази година бяхме буквално заляти от различни естетики, сред които често доминираше модата на полуголите дрехи, топове и поли, дискретно (а понякога съвсем целенасочено) показващи бельото на модни, звезди и инфлуенсъри. Примерите са тук, тук и тук.

Но ако смятате, че ерата на тези дизайни е приключила, грешите. Едно от редицата ревюта на Седмицата на модата в Ню Йорк го доказа с пълна сила - класикът Майкъл Корс вижда пролетта и лятото на 2024 облечено в интимна естетика, в която елементите, комплиментиращи женствеността са десетки(вижте още: Michael Kors Collection Fall 2023 READY-TO-WEAR).

В полза на собственото си дизайнерско убеждение, че този стил няма шанс да излезе от мода, Корс заложи на лица, които просто не можем да подминем - Витория Черети, Ирина Шейк, Палома Елзесер, Емили Ратайковски (и това е само част от прекрасните жени на подиума).

В свят, в който социалният капитал се основава на това, което носим, най-новото предложение на Корс ни насърчава да използваме дрехите като втора кожа, буквално и преносно. Колекцията на модната къща е вдъхновена от хедонизма на 70-те години на миналия век, пресъздавайки стила на Джейн Бъркин, Джаки Кенеди и десетки други забележителни жени от този период, за да изрази вродената свобода на това да се обличаш за себе си.

В 65-те различни визии, Корс показа множество дантели в безброй кройки и цветове, идеални за дълги разходки край Италианската ривиера и пасващи на всеки гардероб: от перфектното бяло панталонче и нежно бежово яке до кафявата пола тип "молив" (вижте още: Гола плът на бял килим: кой какво облече на наградите CFDA 2022).

Всички визии са съобразени с телата на моделите, независимо дали става дума за прозрачната пола, носена от Ашли Греъм, или за бродираната рокля в пясъчен цвят, облечена на голо.

С всяка нова дреха на подиума, Корс променя представата за нивата на събличане, като отлепва пласт по пласт плата от дрехите, за да разкрие (или скрие) каквото има под тях. Цялата колекция Michael Kors SS24 е в галерията ни >>>


 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.