Следва

Какво трябва да знаем за новия творчески директор на Moschino Давидe Ренe. Кратък профил на дизайнера

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си 

Runway преди 6 месеца

Пролетно-летният сезон на 2024 е поредното много красиво потвърждение на тезата, че всичко в Ермес се дължи на феноменалната работа на екипа с нюансите. Зад кулисите на шоуто творческият директор обясни, че цветовете - бордо, винено, черно, червено и кафяво - са "всъщност кожени цветове". Освен това те (цветовете) са толкова характерни за марката, че имат специфични имена. Например името на отбора в бордо е Rouge H, а името на аления отбор е Opera Red.

За сценографията Ване-Цибулски избра тръстика и цветя, за да разкаже историята на връзката между жената и дрехите, които тя носи, през нейния собствен обектив. Тя, вечната френска жена, носи плетени корсажи в комбинация с перфорирани поли с висока талия, сафари рокли и спокойни сака, костюмни жилетки, летни палта и сарафани с престилки - всичко в една тоналност. При избора на обувки тя се спира на равните удобни родметки, обича чантата й да е просторна, и с удоволствие носи в нея букетите, които купува за вазите вкъщи. 

Цялата колекция на Hermes Spring/Summer 2024 е в галерията > 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.