Следва

Една прикрита кралска бременност или как се ражда името на легендарната Hermès Kelly bag

Trend Report: калцуни с всичко и как точно

Комбинирани с обувки или маратонки и панталони Капри, топлинните крачоли, aka калцуните, са задължителни за Зима 2023. 

All fashion преди 3 месеца

Калците, както ги наричахме в края на 80-те, или още калцуни или по-звучното "топлини за крака" се завърнаха със страшна сила този сезон, да видим как стилизираме този страхотен, но и труден аксесоар през зимата на 2023 г.


Сцена от Flashdance (1983), в която главната героиня Алекс (изиграна от Дженифър Бийлс) танцува под мелодията на What a Feeling

Нагревателите за крака – аксесоар, който води началото си от 16-ти век, където е трябвало да предпазва от кал и вода по време на конна езда – достигат своя връх на популярност през 80-те години на миналия век, след фурора, предизвикан от филми като Flashdance и тв-програми за аеробика с Джейн Фонда или Шер, когато става модерно да се комбинират с клинове, бодита и ластици за коса.

Как носят калцуните през 2000-те

В началото на 2000 г. грейките за крака са преосмислени от звезди като Фърги от Black Eyed Peas и Парис Хилтън: след като си тръгват от фитнеса, те не свалят калците, а ги комбинират удачно, задавайки нов моден тренд: с мини поли, бермуди или капри панталони в различни цветове, шарки и степен на блясък.


Клои Севини


Парис Хилтън


Fergie


Гуен Стефани

След няколко години, в които бяха смятани за тежък моден гаф, топлините за крака днес са най-добрият аксесоар, особено за зимата на 2023 г.

Как да ги носим: някои примери от стрийт стайла > 

#1 Чифт от тях + плисирана пола + обувки

За да носите миниполата и в доста студените дни, заложете на двойната комбинация от чорапогащник и крачоли. В комбинация с обувки на ток в едноцветен нюанс (тук в черно), те напомнят силуета на ботуши с ток и предлагат добра алтернатива за есента като топлина и визия. Да се ​​комбинира със скъсено сако или яке, което също отразява естетиката на Y2K.

#2 Чифт от тях + тренчкот + маратонки

Калцуните могат да се комбинират и с кецове през есента. За да създадете хармонична визия, изберете ги в цвят, който подхожда на обувките. За да смекчите спортното настроение в полза на по-градския стил, комбинирайте с тренчкот, бяла риза и мини пола.

#3 Чифт от тях + миди пола + Mary Janes

Ако сте фен на класическата визия, препоръчваме да пробвате аксесоара с балетни пантофки или Mary Janes (тук във версията Tabi ) и миди плисирана пола - две много елегантни решения сами по себе си. Завършете визията със семпло обено яке.

#4 Къси панталони + сако + масивни боти с връзки

Блейзърите са супер важни в есенно-зимния гардероб. Ето защо не е изненадващо, че тази дреха вече се комбинира и с калци. Ако целта е небрежен външен вид, комбинираме с овърсайз блейзър (например с класическа карирана шарка), мокасини или обувки с връзки, като тези Dr. Martens с платформа.

#5 Чифт от тях + капри панталони + обувки

В допълнение към забележителното разнообразие от поли, панталоните Капри се поддават особено добре на дискутирания стил. Този модел с ретро визия, must have от 50-те, обичан от дивите на международния джет сет, изживява момент на възраждане, а три четвърти дължината оставя достатъчно място за плетения аксесоар. С овърсайз черен блейзър облеклото е актуализирано по свеж и модерен начин.

Trend Report: полите върху панталоните и как ги носим

More All fashion