Следва

Моника Белучи на Филмовия фестивал в Солун

Новолунието в Скорпион ДНЕС - много важно, леко опасно - общо и знак по знак

Astro преди 5 месеца

Лунният воал днес е тънък и особен. В дълбините на слънчево-сенчестата есен идва Новолунието в Скорпион, което ще се отрази специфично на всеки зодиакален знак. Приготвяме се да се изправим и да разкрием мистериите, които се крият вътре в нас. Като фиксиран воден знак Скорпионът има сурова страст и силата да проникне отвъд повърхността. Неговото плутоново магьосничество е катализатор за мистични теми като алхимията, отвъдните светове, сътворението, дълбините на емоционалността и духовността, затова предаването и отпускането са ключът към трансформацията днес.

Усещате ли как интензитетът назрява по-бързо, отколкото тялото ви може да поддържа? Ако знаете кой астрологичен дом е управляван от Скорпиона във вашата натална карта, можете да почувствате нарастване на напрежението в тази област от живота, особено и заради Слънцето, Меркурий и Марс, които наливат масло в огъня. Не забравяйте да се настроите към по-дълбоките октави на най-неудобните си емоции и да придобиете яснота от срещата с вътрешните си сенки. Частите от вас, които предпочитат да се крият, ще излязат на повърхността. Сезонът на затъмненията вече е официално зад вас и започваме нов Лунен цикъл - всичко за него - надолу >>>

На 13 ноември Луната се "обновява" точно на 20-ия градус на проблематичния фиксиран воден знак. По време на тази лунна фаза Слънцето обединява сили с Луната и небето е най-тъмно (след това Луната започва да расте и респективно достигаме "най-светлия" момент в месеца с Пълнолунието след 2 седмици). Липсата на видимост на Луната обаче никога не трябва да се подценява, тъй като тя бележи време за магия, плодородие и ново начало. Тъмнината около тази лунна фаза изглежда зловеща, нервна и непредсказуема, но това е подценяване, стане ли дума за твърдостта на Скорпиона.

Разположено само на два градуса от Марс в Скорпион - червената планета е в родния си зодиакален знак (Марс е архаичният управител на Скорпион) - тази Луна е силно заредена. Марс е агресивен, предизвикващ и дързък в желанието си да атакува. Въпреки че по това време се случват мощни активации, начинът, по който овладяваме тази интензивна енергия, е ключов. Какво искате да трансформирате и по същество да завладеете в живота си? С Марс в съвпад с Новолунието не само имаме смелостта и силата да се изправим лице в лице с нещо, но и страстта и фокуса да го свършим. В по-бунтарска нотка Слънцето, Луната и Марс ще се противопоставят на електрическия Уран, планетата на пробивите и неочакваните промени. 

Имайте предвид, че неподвижните води на Скорпиона могат да бъдат също толкова последователни, колкото и упорити и готови да свалят гарда. Въпреки това, ако сме потискали емоциите си за нещо конкретно или несъзнателно сме отричали част от себе си, това Новолуние в Скорпион може в крайна сметка да ни освободи. В противен случай не забравяйте да се отдалечите от среди и ситуации, които не носят сигурност и спокойствие. Не се изкривявайте обаче - изправянето пред страхове и сенчести качества е от съществено значение за израстването при това Новолуние. Въпреки това е важно да се отбележи, че влиянието на нестабилния Уран може да бъде както разрушително, така и непостоянно. Останете центрирани и издръжливи чрез начина, по който се грижите за себе си.


Препоръчваме да пречистите дома си с малко салвия, кристали или пало санто. 

Ето какво можете да очаквате от предстоящото Новолуние в Скорпион - прочете за вашия Слънчев знак (зодия), Лунен знак и Асцедент. 

Овен

Въпреки че Марс - вашият небесен владетел - е страхотно напрегнат, когато преминава през знака на Скорпиона, неговата непосредствена близост до Новолунието и опозицията му срещу свободолюбивия Уран може да бъде особено задействащо за вас. Например, ако несъзнателно сте носили багаж около финансова травма или може би сте се заплели с енергия, която не ви служи, това ще бъде възможност да се освободите от тези окови и дългове веднъж завинаги. Зареждайки вашия 8-ми дом, дома на дълбоките свързвания, споделените ресурси и обмена на енергия, това Новолуние стартира нов цикъл около вашата трансформация, но ще трябва да се изправите пред страховете си, за да достигнете другата страна на тази метаморфоза. Време е да поискате това, което ви се полага по право, и да разкриете сенчестата страна на интимните си съюзи.

Телец

Тъмната страна на вашите ангажименти и сянката сред вашите взаимоотношения стават все по-трудни за пренебрегване. Независимо дали разглеждате тези тежести от гледна точка на това, което смятате за стабилно или ценно, вие сте призовани да преразгледате подхода, който възприемате, и да видите къде се крият вашите инстинкти. Докато е в съвпад с Марс, това Новолуние докосва вашия 7-ми дом, дома на компромисите, преговорите и договорните споразумения. Вие не сте най-снизходителният знак, когато става дума за вашето собственическо отношение и непоколебимите ви мнения, но опозицията на Новолунието с Уран, който е във вашия знак, ви изважда от токсичната времева линия. Въпреки че има много начини да култивирате тази енергия на Новолунието, ключът е да се изправите срещу страховете си, когато започвате нови истории и връзки.

Близнаци

Вашето здраве е вашето богатство, Близнаци. И с Новолунието този ноември, което се случва в съвпад Марс в Скорпион - чрез 6-ия ви дом, дома на вниманието и работните рутини - това е възможност за вас да впрегнете силата си по продуктивен и трансформиращ начин. Независимо дали по отношение на вашето психическо или физическо здраве, отдавна сте закъснели с промяна в начина, по който управлявате ежедневните си дела. Отделете малко време, за да помислите върху ежедневните си ритуали и навици. Ако се чувствате подбудени от сенчестата страна на вашите отговорности, здравословни навици и служебни действия, това е още една причина да се изправите срещу корена на проблема и защо се чувствате претоварени или недостатъчно натоварени. Докато сте в опозиция с Уран, вие също се освобождавате от несъзнателни модели и психологически мотивации, които биха могли да възпрепятстват растежа ви.

Рак

Каквото и да ви е пречило да увеличите себеизразяването си, излиза на преден план по време на това Новолуние. Макар и в непосредствена близост до напористия Марс в Скорпион, тази Луна ви насърчава да копаете дълбоко и да достигнете до своята искряща муза, особено ако търсите начини да очаровате и романтизирате живота си. La luna ще зареди вашия 5-ти дом, дома на артистизма, себеизразяването, романтиката, страстта, удоволствието, и всичко това, докато се слузва в опозиция с непокорния Уран. Независимо дали в романтично отношение или по отношение на обем от работа, никога не е имало по-добро време да разгърнете своите творчески и артистични пориви и да се ангажирате с приноса на душата си в света. Друга бележка, ако сте се чувствали в застой в творческия си подход - особено когато става дума за сферата на срещите и романтиката - ви очаква нов цикъл. "Останете на линия", защото сте на път да се влюбите по някакъв начин. 

Лъв

Всичко от вашата емоционална основа до вашата домашна среда е под влиянието на тази свръхзаредена Луна. Запалвайки 4-ия ви дом, дома на предците на семейството, жизнените пространства и идеята за сигурност, това Новолуние ще съвпадне с Марс в Скорпион, подхранвайки импулса в личния ви живот. И в процеса ще ви предизвика да се изправите срещу най-дълбоките и тъмни части от вашите емоционални корени и чувства за принадлежност. Страховете и табутата около вашата вътрешна основа и възприятие за „дом“ ще бъдат разкрити пред вас по това време, но опозицията на Новолунието с Уран може едновременно да разклати нещата с авторитетни фигури в живота ви.

Дева

Готово, готово, манифест! Разбира се, трябва да свършите малко работа преди това, но семената на вашите намерения са толкова плодородни, колкото винаги при Новолуние в Скорпион през ноември. Зареждайки 3-ия ви дом, дома на непосредственото обкръжение, мисловните процеси, отношенията с братя и сестри и близки приятели - това Новолуние ще обедини сили с напористия Марс в Скорпион, извеждайки сенчестата страна на вашия стил на общуване. Не се заблуждавайте - начинът, по който възприемате света около вас, може внезапно да стане кристално ясен. Независимо дали наистина се чувствате като у дома си в местната си среда, вие сте призовани да се изправите срещу страховете, които замъгляват ежедневните ви взаимодействия и да достигнете до по-таен подход. Тъй като е в опозиция на непостоянния Уран, la luna ще ви помогне да надхвърлите ограничените си системи от вярвания и да изкажете своята истина.

Везни

По време на това Новолуние вие творите съвместно с Вселената. Изясняването на вашите намерения е основната съставка в рецептата за проявление, така че поискайте точно това, което ви трябва. Новолунието този ноември ще зареди вашия търсещ стабилност 2-ри дом на парите, ценностите и чувствените, и всичко това, докато стои редом до агресивния Марс. Независимо дали финансово или по отношение на вашите плътски желания, вие сте призовани да се изправите срещу сенчестата страна на своите импулси, навици за харчене и вещи, в които инвестирате самочувствието си. Когато мислим за табу влиянието на Скорпиона, може да откриете, че удобствата и чувствените удоволствия на вашето създание също могат да бъдат във ваша вреда, примамвайки ви да опитате нещо различно. Опозицията на Луна срещу Уран може да внесе шок и смущение в микса, но трябва да знаете, че всичко е с цел развитие.

Скорпион

Нещата не могат да станат по-лични от това Новолуние, така че не забравяйте да го вземете предвид, Скорпиони. Слънцето и Луната обединяват сили във вашия зодиакален знак, представяйки ви чист лист и чисто ново начало по отношение на вашата идентичност и начина, по който виждате себе си. Тъй като е в съвпад с Марс - вашият традиционен владетел - ви насърчаваме да се потопите дълбоко в психиката си и да изследвате сенчестата страна на вашата личност, както и начина, по който подхождате към отношенията си с другите. Всичко от несъзнателните ви мотивации до страха ви от отхвърляне може да изплува на повърхността, но не позволявайте на тази новина да ви възпира. Това Новолуние иска да се освободите и да се изправите срещу корена на всякакви тригъри. Тъй като това Новолуние се намира в опозиция на непостоянния Уран, трябва да избягвате кавги и безполезни спорове, които не водят до никъде. Нещата могат да преминат от нула до 100 и то бързо! Стремете се към продуктивни тактики, овладявайки тази свръхзаредена енергия на Вашето Новолуние.

Стрелец

Ако напоследък сте се пазили от себе си повече от обикновено, вината за това е пътуването на Слънцето през вашия 12-ти дом, дома на самотата и духовността. Ноемврийското Новолуние в Скорпион обаче ви кара да отидете още по-дълбоко. Заредете най-изолираната и мистериозна зона от вашата карта, тъй като то се случва в съвпад с Марс, който е в Скорпион - вашата работа и вътрешна динамика непременно ще излязат на показ. Това Новолуние иска да анализирате несъзнателните модели в живота си и аспектите на вашата личност, които съществуват зад кулисите; частите от себе си, в които никой друг не е посветен. 12-ти дом е еквивалентен на таен килер в наталната карта; място, където съзнателно - и несъзнателно - задържате енергия, която може вече да не е от значение за настоящия ви живот. Ако не се чувствате готови да се изправите срещу тези части от себе си, тази луна е тук, за да ви помогне да постигнете себеприемане. Попишете в дневника си и се посветете на духовна практика. Ще се трансформирате отвътре навън и ще се освободите от толкова много вина.

Козирог

Табу аспектите на начина, по който използвате социалната мрежа и приноса, който правите към обществото, се преразглеждат по време на това разкриващо Новолуние. Луната ще се обнови в Скорпион през вашия 11-ти дом, дома на асоциации, обществени дела и бъдещи видения, и то докато е в непосредствена близост до горещия Марс. Ако сте в конкурентна индустрия или може би сте в съглашение с жадни за власт индивиди, тази Луна сигнализира за съвсем нова ера във вашите социален живот и връзки. Тъй като е в опозиция с непокорния Уран, това Новолуние иска да помислите как тези връзки са допринесли за вашето себеизразяване и са напълнили отново резервоара за вашите страстни проекти. Публична личност, към която може би сте се привързали някога, вероятно ще се разпадне, но само защото сте на път да възкръснете от пепелта като Феникс.

Водолей

Кой е вашият основен двигател към успеха, Водолей? Независимо дали по отношение на кариерата или чувството ви за авторитет, Новолунието в Скорпион разкрива вътрешната работа на вашата публична личност и какво ви мотивира да постигнете. Сенчестите атрибути на Аз-а ви - и личностите на хората около вас - могат да бъдат разкрити, което да доведе до нива на страх, ревност, мания или дори отмъщение. Но това не е всичко, което прави тази Луна важна. Тя съвпада с Марс в Скорпион, добавяйки слой агресия и дързост към вашия подход. Помислете за корена на несигурностите, които имате, и най-ненаситните ви желания за известност и авторитет. Седейки в опозиция с вашия модерен владетел, Уран, изненадите, които се въртят около дома, семейството и/или жилищното пространство, биха могли да добавят допълнителна драма към микса. Така или иначе, това е шанс за вас да се освободите от несъзнателните очаквания, които сте поставили върху себе си.

Риби 

Вдъхновението, което захранва вашата вяра, духовност и мироглед, е от по-голям акцент при Новолунието през ноември в Скорпион. Седейки редом с Марс, вие сте насърчавани да се изправите срещу всичко - от сенчестата страна на вашата житейска история до спомените и преживяванията, които са помогнали за оформянето на важни системи от вярвания. Ако сте се страхували да се впуснете в непозната територия или сте се фокусирали върху най-лошия сценарий, опозицията на Луната срещу непокорния Уран допринася за революцията на вашата цялостна философия и начин на мислене. Запомнете - вярванията оформят реалността и всяка дума е заклинание. Вашето минало не може да определи бъдещето ви, така че ако се чувствате обезсърчени или затънали в настоящата ситуация, помислете дали да направите крачка назад и да видите голямата картина.

More Astro