Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 4

Астро: декември 2023 възстановява разклатените основи, подробна прогноза в самото навечерие на 2024

Как да не обичаш Венера във Везни!

Astro преди 4 месеца

Дайте на върховния посредник няколко минути в знака на социалните контакти и тя ще накара дори най-големите врагове да стиснат ръце. Точно в деня на пристигането на Афродита, на 8 ноември, Везната Фран Дрешър и останалите от гилдията на сценичните и радио-телевизионни артисти в Америка (SAG-AFTRA) одобриха нова сделка с холивудски студиа, приключвайки дългата и спорна стачка. Скоро след това американският президент Байдън се разходи с китайския президент Си Дзинпин, човек, който Байдън открито наричаше диктатор. Дали всички не можем да се разбираме?

На 4 декември обаче Венера навлиза в Скорпион, където придобива нов нюанс. Скорпион е зодията на истината в лъжите, осъзнаването след раздяла, любовта след болка. Тук Венера ни предизвиква да надградим над беглото разбирателство и да рискуваме чрез реална конфронтация, в името на нещо истинско и дълготрайно. На нейно мрачно величество не ѝ пука дали е харесвана.

Докато Коледа се задава със своя дух на семейни празненства, сме предизвикани да действаме, да се покажем автентични, да оставим нещата да се случват, дори те да станат грозни, и да се ангажираме да ги подобрим. Със зодията на новото утре, Марс в Стрелец, всички конфликти се крепят на възможността за по-добра 2024 година. Дръжте се за оптимизма, дори и особено когато той води към конфронтация. Пълнолунието в Рак, което ще е на 26 декември, но ще бъде напълно видимо на Коледа, ще възнагради всяко усилие за диалог и възстановяване. Ако преминете през нетолкова тиха и свята нощ, ще бъдете възнаградени със светлина, любов и ново разбирателство със семейството и близките.

А колкото до кариерата и печалбите, светът е тесен за вас. Новолунието в Стрелец на 12 декември, подпомогнато от Марс и Меркурий, кани амбицията, напористостта и нервността в 2024. И така на 13 декември, в перфектен тандем, Меркурий става ретрограден в Козирог, точно преди да се върне в Стрелец на 23-ти, без да е директен до първи януари. Стрелец се готви за победа, обаче Козирог го кара да се смълчи. Как ще си го позволим? Как да го направим траен?

Това е четвъртият ретрограден земен знак за 2024 г., занимаващ се с финанси и осезаеми реалности. Тъй като Уран все още бушува в Телец, вие сте запознати с нестабилните икономически обстоятелства около вас. От какво се нуждаете, за да се чувствате организирани, твърдо стъпили на земята и стабилни, независимо какви предизвикателства ви отправя светът? Когато Меркурий става ретрограден в Стрелец на 23 декември, ще можете да интегрирате получените знания в своето висше призвание. В края на ретроградността трябва да се почувствате стабилни в мечтите си, но и в отговорността, необходима за тяхното осъществяване и поддържане. Използвайте съвпада на Слънцето и Меркурий в Козирог на 22-ри, заедно със съвпада Марс-Меркурий в Стрелец на 28-ми, като ключови моменти, за да доведете плановете си до реализация.

Когато Новата година пристигне, всички планети, с изключение на Уран, ще са приключили своето ретроградно движение и светът ще продължи да съществува. Бихте ли искали да сте част от следващото му превъплъщение? Със слънцето в Козирог от 21 декември, плюс Венера в Скорпион и Марс в Стрелец, формата на нещата, които идват, е отворена за промени. Докажете на себе си, че можете да преодолявате конфликти и че можете да заемете място сред силните играчи. Ако някой ще управлява, бихме предпочели това да сте вие, а не сегашните ръководители. От какво се страхувате?

Въпреки че хороскопите се отнасят за слънчевите знаци, съветваме ви да вземете предвид и къде се намира вашият асцендент.

Овен или асцендент в Овен

Прогресът се засилва докато месецът започва с Марс, Слънцето и Меркурий в Стрелец във вашия девети дом на разширяващи се хоризонти. Не бързайте прекомерно. На 13 декември Меркурий става ретрограден в Козирог във вашия десети дом на реализираните амбиции, преди да се върне обратно в Стрелец. Предлага ви се шанс да прецените къде отивате и защо и да направите всички необходими промени преди Меркурий да стане директен в началото на 2024 г. Вземете новолунието в Стрелец на 12-ти и Слънцето-Меркурий в казими на 22-ри, за да помогнете на мечтите си да изкристализират, да шлифовате своята визия и да запазите черновите на имейлите си за изпращане след празниците. През януари вие ще бъдете първият, който ще преуспее, и ще сте благодарни, че сте съставили своя план за действие.

Телец или асцендент в Телец

Миналия месец предупредихме, че вашите връзки може да ви предизвикат. Този месец те могат да ви освободят. Когато планетите преминават през Скорпион и Стрелец, те извършват метаморфоза през вашия седми дом на публична проява (Скорпион) и вашия осми дом на съюзите (Стрелец). От вас се иска да станете част от нещо по-голямо. Венера навлиза в Скорпион на 4 декември, привличайки ви към онези примамливи и могъщи фактори, които държат в ръцете си ключовете за вашата съдба. С Марс, Слънце и Меркурий в Стрелец ви се показва къде могат да ви отведат тези сътрудничества през 2024 г., стига да сте готови да се откажете от остарелите си планове и идеи. Оставете се да бъдете преследвани, ценени и желани – и спрете да пресирате нещата.

Близнаци или асцендент в Близнаци

Време е да се покажете на света, според вашите условия. Вълната от планети в Стрелец помита вашия седми дом на взаимоотношенията с триумфално новолуние в Стрелец на 12 декември. След всичко, през което сте преминали, е време да скочите в нови социални приключения, необременени от старите си тревоги. За да помогне с преговорите за новия ви дебют, Венера прекарва по-голямата част от месеца в Скорпион във вашия шести дом на тялото и границите. Какво въплъщение бихте искали да приемете, за да можете да се изправите пред масите с автентичност и сила? Разширете границите си, когато става въпрос за другите: отидете на събития сами, помолете някого, на когото се възхищавате, да бъде ваш ментор, присъединете се към писателска група, помолете свой богат приятел за помощ със сметките ви. Вие сте се променили, така трябва да бъде и с вашите взаимоотношения.

Рак или асцендент в Рак

Миналия месец ви препоръчахме да се занимавате с повече домашни проекти. Този месец, със стабилна основа, можете да стартирате. Марс е в Стрелец, във вашия шести дом на тялото и границите, което ви дава ясно усещане за стремежите и съдбата ви. Това правя, така трябва да се прилагат уменията ми и така трябва да бъда възнаграден. Страховитият ретрограден Меркурий, стартиращ на 13 декември, започва в Козирог, във вашия седми дом на взаимоотношенията, преди да премине в Стрелец. Усещате нова яснота относно вашата лична стойност и това как искате да бъдете възприемани в света. Това ще доведе до някои неизбежни промени и реконструиране във вашите взаимоотношения. Кой разбира посланието и чия е вината, ако то не бъде разбрано? Как саботирате себе си или се представяте погрешно? На 26-ти пълнолунието в Рак излъчва слава и благочестие във вашия домашен знак. Ще бъдете готови да ги получите. Хората в живота ви също ли участват, за да печелят?

Лъв или асцендент в Лъв

На 4 декември Венера влиза в Скорпион, във вашия четвърти дом на дома и семейството, докато другите лични планети осветяват Стрелец във вашия пети дом на творческото изразяване. Време е да поемете цялата болка и несигурност от последните няколко месеца и да ги превърнете в нещо добро. Започнете с преобразяване на дома: махнете всичко, което вече не представлява вас и това, което искате, и превърнете своето царство в репрезентация на истинската красота и изящество. Знаем, че ретроградният Меркурий, започващ на 13-ти, ще удари Козирог във вашия шести дом на работата, преди да се насочи към Стрелец. Не се тревожете за това, което правите, как изглежда или как ще сработи всичко. Просто предприемете нещо. Украсете с цветя, колажирайте стари списания, оправете ръкописа си, каквото и да е! Нуждаете се от креативен бутон, колкото и неелегантен да е той, така че новите идеи, вдъхновения и пробуждания да имат средство за отблокиране.

Дева или асцендент в Дева

Стрелец управлява вашия четвърти дом на семейството, корените и психологическото структуриране. Воден към осъзнаването на нечия духовна и етична цел, Стрелецът поставя основата на вашата съдба в мисия, път, призвание - същото призвание, което вероятно ви е извадило от детското мислене и ви е пренесло в големия свят. Вземете декември за пример да разберете за този произход и да се върнете към това, което наистина сте. От Риби, във вашия седми дом на взаимоотношенията, Нептун и Сатурн продължават публичното преобразяване, променяйки начина, по който се представяте пред другите, за това какво е дадено и какво е възпрепятствано да се случи. През целия месец те ще се консултират с планетите в Стрелец, молейки ви да се върнете към ядрото си и да се уверите, че то е добре представено. Имате шанс да започнете новата година от нулата, чувствайки се сигурни и цялостни в това, което репрезентирате. Поканете хората в живота си да ви опознаят, чак до корените.

Везни или асцендент във Везни

Основното събитие: пълнолунието в Рак на 26 декември във вашия десети дом на реализирана амбиция - възторжена кулминация за всичко, което сте постигнали, скала, от която можете да видите необятния хоризонт, който ви очаква през 2024 г. Тогава имате време до Коледа, за да организирате графика си. Венера влиза в Скорпион във вашия втори дом на самооценката и финансите. Освежете се и се насладете на новото си аз. Приложете този подход към вашите финанси, начин на работа и навици. С Марс в Стрелец, във вашия трети дом на комуникациите, вие най-добре ще можете да направите ново попълнение в семейството си и да използвате правилно козовете си. Инвестирайте в добър дневник за 2024 г. и разчертайте вижданията си. Платете данъците по-рано. Направете всичко необходимо, за да организирате и разясните основите в живота си, така че да сте готови за всичко, което следва.

Скорпион или асцендент в Скорпион

Поехте много удари миналия месец, преодоляхте бурни емоции и претърпяхте събуждането на една връзка след друга. Стига толкова! Край на скитането из останките на негативната емоции – време е да се вземете в ръце. Венера ще бъде във вашия домашен знак през по-голямата част от месеца; почерпете сила от Венера в Скорпион и си позволете да бъдете неприятни, да влизате в конфронтации и да бъдете страховито уверени. С Марс в Стрелец, във вашия втори дом на самооценка, трябва да приключите с гледането назад и извиненията. Очаква ви нова и несигурна година. Това ще ви подтикне да поемете юздите, дори това да ви превърне в злодей.

Стрелец или асцендент в Стрелец

Това беше един адски сезон на Стрелците, нали? Но, както е написано, прераждате се от пепелта, готови да започнете нова ера. Тъй като Марс се присъединява към Меркурий и Слънцето в Стрелец, вие сте жадни за приключения, вълнение и световно господство. За да гарантирате продължителния успех на този прилив на енергия, ще ви трябва баланс. Планетите в Стрелец ще са в квадрат с Нептун, в Риби, във вашия четвърти дом на корените и психологическата основа, разкривайки слабите основи, които си заслужава да бъдат наблюдавани. Ретроградният Меркурий започва в Козирог, във вашия втори дом на финансите, на 13 декември, преди да премине в Стрелец на 23-ти. Няма да загубите инерция, като организирате данъците си или отделите допълнителен ден, за да редактирате имейл. 

Козирог или асцендент в Козирог

Вероятно ще обвините за голяма част от изгорелите си бушони ретроградния Меркурий в Козирог, който започва на 13 декември и бушува до началото на януари. Но това би било твърде лесно. Вместо това, погледнете към Марс, който в момента е в Стрелец, във вашия 12-ти дом на необработеното и неизразеното. Нещо гори вътре във вас, жадува да бъде освободено и ще отприщи гнева си във физически нещастия, гневни изблици и неочаквани конфликти. Ретроградният Меркурий е отлична възможност да замесите стегнатите възли, да разбиете бучките в брашното, да го кажете правилно, по думите на Нели Фуртадо. Гледайте на настъпването на сезона на Козирога на 21-ви и Слънцето-Меркурий в казими на 22-ри като на финална линия. Изправете се срещу всичко, което се страхувате да направите или кажете и намерете път за освобождаване, така че да може да сте собствените шефове на желанията и амбициите си и напълно да ги победите, с идването на сезона на Козирога.

Водолей или асцендент във Водолей

Излезте и се вдъхновете. Тъй като Юпитер и Уран са ретроградни в Телец, във вашия четвърти дом на корени и стабилност, ние знаем, че не се чувствате здраво стъпили на земята. Нещо кипи под повърхността. Сега е най-подходящият момент да се хвърлите в бъдещето. През по-голямата част от месеца Венера ще претендира за своя трон в Скорпион, във вашия десети дом на амбиция и обществен живот, докато Марс го осветява в Стрелец във вашия 11-ти дом на обществени връзки и публика. Трябва да сте домакин на симпозиуми, форуми, дебати, представления и други зрелища. Поемете вдъхновение. Оставете се да бъдете видени. Писано ви е да бъдете извор на мъдростта през следващата година. Сега е моментът за вашето голямо социално изтегляне, преди да отразите всичко обратно към нас, с идването на сезона на Водолея.

Риби или асцендент в Риби

След продължителна лятна ретроградност, Нептун отива директно във вашия домашен знак. Междувременно планетарният прилив в Стрелец събужда вашия десети дом на амбициите и кариерата. Положението става напечено. Въпросът е: какво трябва да се постигне и какво трябва да бъде обсъдено? Считайте го за преговори между осезаемите цели и по-обкръжаващото съзнаване за това кой сте и какво ви вълнува. Тъй като планетите преминават през Стрелец, те влизат в пламенен квадрат с Нептун, предоставяйки ви време и пространство да съзерцавате 2024 г. Каква част от това трябва да бъде начертана и обработена и какво трябва да бъде оставено на интуицията? Само защото сезонът на Козирога започва на 21 декември, не означава, че трябва да правите каквото и да е буква по буква. Искаме да видите  бъдещето си според вашите условия, във вашия стил. Имайте вяра в себе си и вървете със собственото си темпо.

More Astro