Следва

Годишен ХОРОСКОП 2024: ВЕЗНИ

Годишен ХОРОСКОП 2024: ДЕВА

Няма по-сладко и интересно начало на годината от традиционния дълъг, наситен, личен годишен хороскоп на View Sofia, подробно за всеки знак, а днес именно... ДЕВА.

Astro преди 3 месеца

През 2024 г., дори успехът да изглежда бърза работа, не забравяйте, че той е резултат от години упорит труд.

Добре дошли в 2024, Деви. През тази година увереността ви рязко ще се покачви. Тъй като трансформиращият Плутон навлиза във Водолей в събота, 20 януари, засягайки вашия 6-ти дом, дома на здравето (който е свързан и с ритуалите за красота, така че не се притеснявайте), това е идеалното време да преработите рутината си за здраве. Защо не експериментирате с дръзка прическа или епичен грим? След това, когато Плутон се преместви в Козирог и във вашия 5-ти дом, дома на удоволствията, в неделя, 1 септември, той ще подкани да се потопите в хобита, които предизвикват радост. Независимо дали рисувате, танцувате или искате да започнете клас по керамика, това е вашият момент. И когато Плутон се завърне във Водолей във вторник, 19 ноември, всичко ще е свързано с тези новооткрити страсти в ежедневието ви. Ако сте най-щастливи, вашите връзки и кариера ще процъфтяват.

За вас, Деви, ретроградността на Меркурий през 2024 г. може да се почувства по-интензивна, тъй като тази планета е вашият астрологичен владетел. Годината започна с положителна нотка, като ретроградният Меркурий приключи на 1-ви януари, което ви подготвя за продуктивен старт точно когато работните рутинни дейности се възобновяват. Въпреки това, подгответе се за обичайните хълцания, свързани с ретроградните фази на Меркурий - смущения при пътуване, неуспехи в комуникацията и може би някои неочаквани повторни връзки с хора от миналото. Тези ретроградни периоди настъпват от понеделник, 1 април до четвъртък, 25 април, след това от понеделник, 5 август до сряда, 28 август и накрая от понеделник, 25 ноември до неделя, 15 декември. Докато навигирате в тези времена, не забравяйте, че те също предлагат възможности за размисъл и растеж. Продължавайте да четете, за да откриете още небесни прозрения за това как да направите 2024 г. забележителна година в аспекти на любовта, приятелството, кариерата и здравето.

Важни астрологични събития за Дева през 2024 г

Понеделник, 1 януари: Директен Меркурий
Събота, 24 февруари: Пълнолуние в Дева
Понеделник, 1 април: Ретрограден Меркурий
Четвъртък, 25 април: Директен Меркурий
Четвъртък, 25 юли: Меркурий влиза в Дева
Неделя, 4 август: Венера влиза в Дева
Понеделник, 5 август: Ретрограден Меркурий
Четвъртък, 22 август: Слънцето влиза в Дева
Сряда, 28 август: Директен Меркурий
Понеделник, 9 септември: Меркурий влиза в Дева
Неделя, 22 септември: Новолуние в Дева
Понеделник, 25 ноември: Ретрограден Меркурий
Неделя, 15 декември: Директен Меркурий

Любов и връзки

Вашата управляваща планета, Меркурий, е директен от понеделник, 1 януари, определяйки ясен път за комуникация в любовта. Не забравяйте, че по време на ретроградните фази на Меркурий през годината трябва да направите нужното и да устоите на изкушението да преразгледате минали връзки. Не искате съобщения от токсични бивши и не искате да рискувате да бъдете такива. Вместо това се съсредоточете върху поддържането на настоящите си взаимоотношения дори с доза съпътстваща носталгия.

Малко след края на първия ретрограден Меркурий, Марс се премества в Козирог и във вашия 5-ти дом, дома на удоволствието, в четвъртък, 4 януари. Този транзит вдъхва страст в дългосрочни връзки и добавя искра към нови. И, разбира се, това е чудесно напомняне за силата на секс играчките. Топлината ще се засили, когато романтичната Венера се присъедини към Марс в Козирог във вторник, 23 януари, смесвайки физическа привързаност и дълбоки емоционални връзки.

След това, в петък, 22 март, когато Марс се премести в Риби и във вашия 7-ми дом, дома на партньорствата, желанието ви за физическа привързаност може да е в точка на кипене. Ако сте необвързани, това е страхотно време да се потопите в сцената на срещите. Но също така е напълно окей да направите крачка назад от срещите. Това е транзит, който предвижда промяна в сексуалния ви живот.

Около неделя, 4 август, когато Венера влезе във вашия знак, ще почувствате комфорт и стабилност във взаимоотношенията. Този период е изцяло свързан с насладата от сигурността и дълбочината на вашите връзки. И накрая, Пълнолунието в Овен осветява вашия 8-ми дом, дома на секса, в четвъртък, 17 октомври. Ако сте на среща, очаквайте умопомрачителни преживявания, тъй като тази лунна фаза усилва сексуалната енергия и задълбочава емоционалните връзки.

Приятелства

Когато Слънцето навлече в Рак и във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, в четвъртък, 20 юни, всичко, което ще искате да правите, е да се забавлявате с любимите си хора. Този период също така ще ви насърчава да смесите романтичния и социалния си живот, като гарантирате, че партньорът ви, ако излизате с някого, се разбира с приятелите ви. Не забравяйте, че приятелствата са основата на вашата емоционалност, заслужаваща толкова внимание и грижа, колкото и вашите романтични връзки. Може би дори повече, в края на краищата имате нужда от някого, на когото да разкажете за партньора и срещите с него. 

Бъдете внимателни към споровете във вашия социален кръг около четвъртък, 23 май, тъй като Пълнолунието в Стрелец осветява вашия 4-ти дом, дома на къщата и семейството. Тази красива, но интензивна лунна фаза може да предизвика известно напрежение във фамилията. Винаги е добра идея да избегнете драмата, като прекарате Пълнолунието у дома сами, релаксирайки с филми и нещо вкусно.

След това идва Новолуние - времето, свързано с новото начало - в петък, 5 юли, в Рак и във вашия 11-ти дом, което носи свежа енергия за създаване на нови приятели. И тъй като сезонът на Девата започва в четвъртък, 22 август, дори ако сте склонни към самота, картата Таро Отшелник е свързана с вашия знак; в края на краищата, поставете си за цел да отделите време за приятели. Гледайки към края на годината, докато Меркурий влиза във вашия 4-ти дом в петък, 2 ноември, говорете с другите за прекарване на празненствата с вашето истинско семейство, независимо дали сте кръвно свързани или не. Заслужавате да се забавлявате по време на празниците.

Кариера

По време на сезона на Близнаците, една от най-важните части на 2024 г. за работа и кариера, Слънцето осветява вашия 10-ти дом, дома на социалния статус, започвайки от понеделник, 20 май, което прави пролетта особено възнаграждаваща за вашата кариера. Ще откриете, че получавате признание и слава във вашата област, което винаги е мотивиращ фактор, особено когато сте и правилно възнаградени. И без да рискувате способността си да слагате храна на масата, сезонът на Близнаците също е чудесно време да поискате повишение или признание, ако това не се случи от само себе си.

Когато Венера, планетата, управляваща не само любовта, но и парите, влезе във вашия знак в неделя, 4 август, идва подходящ момент да заявите професионалните си желания. Независимо дали се застъпвате за по-добър баланс межу работа и личен живот или търсите повишение, това е вашето време да поискате това, което искате и заслужавате. Вашите дела ще продължават да задържат силата си, когато Венера, владетел на парите (в допълнение към любовта и красотата), влезе във Везни и във вашия 2-ри дом, дома на притежанията в четвъртък, 29 август. Като знак, често свързван с производителността, за когото балансът между работа и личен живот е от решаващо значение, също така е добре, ако сте обсебени от работата или творческата си страст и искате да им дадете всичко от себе си. Също така е окей да разчупите стереотипите и работите само за да живеете, а не обратното.

През зимните месеци внимавайте при Пълнолунието в Близнаци и във вашия 10-ти дом, дома на социалния статус, в неделя, 15 декември. Тази лунна фаза е известна с това, че носи резултати, така че ще имате шанса да видите резултатите от своите труд и всеотдайност. Дори ако изглежда, че успехът се случва за една нощ, не забравяйте, че той е резултат от години упорит труд и е абсолютно заслужен. Не го подценявайте. 

Здраве и уелнес

Годината започва с влизането на Плутон във Водолей и във вашия 6-ти дом, дома на здравето, в събота, 20 януари. Това ви насърчава да изградите увереност чрез поддържане на практики за самообгрижване през това време. Независимо дали става въпрос за осигуряване на много сън, опит с терапия или каквато и да е предпочитаната от вас форма на емоционално здраве, този период е за поддържане на вътрешната сила. Когато Плутон се премести в Козирог и във вашия 5-ти дом, дома на удоволствията, в неделя, 1 септември, фокусът ви се насочва към по-естетически търсения. Винаги сте били секси, но сега го знаете и искате външността ви да съответства на това колко добре се чувствате отвътре. Чувствайте се свободни да експериментирате с прически, да опитате инжекционни процедури, да смените нещо в имиджа. Не забравяйте, че няма срам да се отдадете на суетата - това е женомразски мит.

Новолунието във Водолей в петък, 9 февруари, във вашия 6-ти дом, дома на здравето, е идеално време да изпробвате нов ритуал за красота. Тази лунна фаза е за космическо здраве и красота, а не за здравословни аларми. Независимо от това винаги е разумно да се подлагате на редовни прегледи. Ако имате космат приятел, не забравяйте да го заведете на ветеринар. Може да сте отшелникът на зодиака, но винаги сте в добри отношения с котенца или малки кучета.

След това Венера се плъзга във Водолей и във вашия 6-ти дом в петък, 16 февруари, което ще ви накара да се чувствате особено красиви точно навреме за Свети Валентин. Независимо дали сте несемейни или имате връзка, това е идеалното време да се поглезите, може би с някои готин гланц за устни или скъпо червило. Но Пълнолунието във Водолей в понеделник, 19 август, също във вашия 6-ти дом, носи различно настроение. Докато новите луни отбелязват началото, Пълнолунията могат да предизвикат емоции. Те са призив за интроспекция и грижа за себе си. И чудесно извинение да останете вкъщи.

More Astro