Следва

Годишен ХОРОСКОП 2024: СТРЕЛЕЦ

Годишен ХОРОСКОП 2024: СКОРПИОН

Няма по-сладко и интересно начало на годината от традиционния дълъг, наситен, личен годишен хороскоп на View Sofia, подробно за всеки знак, а днес именно... СКОРПИОН.

Astro преди 3 месеца

Вие сте знак, известен със своята интензивност, но 2024 г. е година за спокойствие и стабилност.

Добре дошли в 2024 г., Скорпиони. Тази година и двете ви управляващи планети, войнственият Марс и трансформиращият Плутон, навлизат в ретроградни фази, сигнализирайки периоди на интроспекция и промяна. Плутон, планетата на прераждането, започва своето ретроградно пътуване в петък, 2 май, и продължава до петък, 11 октомври. През това време ще откриете силен акцент върху грижата за себе си, съществен компонент от това да живеете най-добрия си живот. С наближаването на края на годината Марс започва своята ретроградност в петък, 6 декември, и ви моли да приемете по-бавно темпо, за да намалите стреса навреме за празничния сезон. Може да ви е трудно да си позволите да си правите почивки поради амбициозния си характер, но не забравяйте, че спокойствието увеличава производителността в дългосрочен план.

2024 г. няма да позволи постоянно да се тласкате до точката на прегаряне. Това е година, в която се подчертава значението на поддържането на приятелства, особено когато Венера, планетата, управляваща всички форми на любов, навлезе в Дева и във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, в неделя, 4 август. Може да се почувствате принудени да възобновите връзките с приятели, които сте пренебрегвали, водени от желание да се чувствате подкрепени и спокойни. Тази година е за балансиране на действие с почивка и обновление. Продължете да четете, за да научите какво означава това за вашите кариера, взаимоотношения и здраве.

Важни астрологични събития за 2024 г. за Скорпион

Вторник, 23 април: Пълнолуние в Скорпион
Четвъртък, 2 май: Ретрограден Плутон
Неделя, 22 септември: Венера влиза в Скорпион
Петък, 11 октомври: Директен Плутон
Неделя, 13 октомври: Меркурий влиза в Скорпион
Вторник, 22 октомври: Слънцето влиза в Скорпион
Петък, 1 ноември: Новолуние в Скорпион
Неделя, 3 ноември: Юнона влиза в Скорпион
Петък, 6 декември: Ретрограден Марс

Любов и връзки

Тази година ще бъде изпълнена с лекота на удоволствие и интимност, благодарение на отсъствието на ретроградна Венера. Този период е период на сигурност и удовлетворение в любовния ви живот, независимо дали сте в блажено партньорство или сте прегърнали необвързания живот. Понякога се съмнявате в себе си, но трябва да се доверите на интуицията си и да знаете, че правите това, което е най-добро за вас. Позволете си да бъдете щастливи, Скорпиони. Когато Марс, вашата страстна управляваща планета, влезе във вашия 5-ти дом, дома на удоволствията, в петък, 22 март, вие ще сте възбудени. Това е добро време за сексуално изследване или самоудоволствие със секс играчки.

Фокусът около романтиката и връзките ще се засили, когато Слънцето се премести в Телец и във вашия 7-ми дом, дома на партньорствата, в петък, 19 април. Може да откриете, че сте дълбоко инвестирани в домашния си живот или в половинката си, с по-малък интерес към професионалните занимания. Стига сметките ви са платени, е напълно окей да приоритизирате личния си живот през това време. Не е нужно да работите усърдно през цялата година и да преминавате през моменти на прегаряне.

Спокойната атмосфера на 2024 г. продължава и вие ще продължавате да намирате задоволство в състоянието на връзката си, особено когато Венера навлезе във вашия знак, Скорпион, в неделя, 22 септември. Този период е за оценяване и празнуване на това къде се намирате в любовния си живот. По-късно през есента обаче ще установявите, че искате повече. Задълбочаване на партньорствата е вероятно в неделя, 3 ноември, когато Юнона, астероидът, символизиращ ангажираност, навлиза в Скорпион. Този транзит може да отбележи важен момент във вашата връзка, като установяване на правилния формат на връзка или дори брак. Както вероятно знаете, вие сте знак, свързан със секса. С наближаването на края на годината обаче фокусът ви ще се измести към емоционална връзка, а не към физическа интимност. Марс става ретрограден в петък, 6 декември, насърчавайки по-задълбочено изследване на емоционалните връзки във вашите взаимоотношения.

Приятелства

Годината започва с потенциални промени в жизнената ви ситуация по време на Новолунието във Водолей в петък, 9 февруари, което засяга вашия 4-ти дом, дома на жилището и семейството. Това лунно събитие може да сигнализира промяна, като например раздяла със съквартирант или решение да се преместите при партньор. Като фиксиран знак, тези промени може да са обезпокоителни в началото. Но те са насочени към по-пълноценен домашен живот. Няколко дни по-късно, във вторник, 13 февруари, когато вашата управляваща планета, Марс, се премества във вашия 4-ти дом - внимавайте с конфликти у дома. Въпреки вашата понякога тъмна и плашеща външност, вие изпитвате слабост към топлината на Свети Валентин, време, което традиционно прекарвате в общуване с приятели и любими хора. Практикувайте грижи за себе си и търпение, за да сте сигурни, че вие и вашият социален кръг можете да се насладите на празненствата без излишен стрес.

Значението на поддържането на приятелства става очевидно, когато Венера влезе в Дева и във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, в неделя, 4 август. Може да почувствате внезапна необходимост да се свържете отново с приятели, които сте пренебрегнали, подтикнати от страх на загуба на връзка. През този период е добре да си напомняте как балансирате любовния живот и платоничните си връзки, като се грижите и за двете с еднакво внимание.

Новолунието в Дева в понеделник, 2 септември, допълнително подчертава вашия социален живот, потенциално носейки нови, значими приятелства, които също биха могли да създадат ценни професионални връзки. Не забравяйте, че думите ви имат сила и като човек, който понякога може да изглежда "бодлив", е важно да подхождате към нови взаимодействия с доброта и откритост. Понякога, въпреки че другите не могат да кажат, вие имате социална тревожност, която изглежда като малко сдържана. В идеалния случай можете да кажете това на приятелите си, за да не разберат погрешно намеренията ви. Този период е възможност да разширите социалната си мрежа, като приветствате нови лица, които биха могли да ви станат скъпи лично и професионално, така че се отнасяйте към всеки, когото срещнете, като към новия си любим човек.

Kариера

Годината започва с обещаващ транзит, тъй като Пълнолунието осветява вашия 10-ти дом, дома на социален статус, в четвъртък, 25 януари. Пълните луни са моменти на проявление, често извеждащи очаквани новини или възможности на преден план. Това конкретно Пълнолуние вероятно ще повиши вашата репутация в определена област, задавайки тон на успех в началото на годината. Друго изобилно Пълнолуние се случва във вашия 2-ри дом, дома на притежанията, в четвъртък, 23 май. Въпреки че като цяло е полезно, особено за някой, който е склонен към преследване в социалните медии като вас, детектив на зодиака, да сведете до минимум времето пред екрана, направете изключение около тази дата. Телефонът ви вероятно ще светне с новини, които сте чакали, и не искате да пропуснете това обаждане.

Поради нашата непредвидима икономика, за съжаление е важно да запомните, че докато хороскопите не могат да гарантират финансови печалби, те могат да предложат представа за благоприятни периоди. Според звездите есента на 2024 г. изглежда особено обещаваща за вас. Венера, планетата на изобилието, се премества в Стрелец и във вашия 2-ри дом в четвъртък, 17 октомври, което показва потенциала за печелене на повече пари и поемане на нови проекти, които ви вълнуват. Ако сте се чувствали изморени, този транзит ще ви ободри и ще ви пренасочи към пътя, който води към реализиране на вашите професионални мечти.

С изтичането на годината Марс, една от вашите управляващи планети, става ретрограден в петък, 6 декември, продължавайки така до края на годината. Този транзит може да намали обичайната ви увереност или амбиция. Не забравяйте, че е естествено да имате периоди на по-ниска енергия. По време на ретрограден Марс, особено около зимните празници, позволете си място за почивка и презареждане. Време е да прегърнете по-бавното темпо, като се фокусирате върху почивката и насладата на празничния сезон. Вие сте интензивен и устремен знак, подхранван от страст, но е изключително важно да балансирате професионалното израстване с грижата за себе си. Периодите на почивка са също толкова важни, колкото и времената на суматоха и ви правят по-продуктивни в дългосрочен план.

Здраве и уелнес

Грижата за себе си е в центъра на играта през цялата 2024 г. Венера, планетата, която управлява красотата (да, в допълнение към любовта и парите), влиза в смелия Овен и във вашия 6-ти дом, дома на здравето, в петък, 5 април. Овенът е зодия, с която споделяте роднинска връзка чрез вашата съуправляваща планета Марс. Той носи прилив на енергия и може да се почувствате така, сякаш можете да работите през нощта и да се изморите до краен предел. Този транзит обаче не е призив за пренапрежение. Вместо това, той напомня да възприемете по-нежен подход към грижата за себе си. Това е особено важно през април, тъй като няколко дни по-късно, в понеделник, 8 април, хаотично затъмнение се спуска в Овен и във вашия 6-ти дом, дома на здравето. Като Скорпион може да се окажете склонни към параноя, страничен ефект от невероятната ви дълбочина. Затъмненията са интензивни космически събития, които могат да доведат до бързи промени и като фиксиран знак такива бързи промени може да са стресиращи за вас. Време е да се облегнете на комфорта, може би да се поглезите със стилно облекло за свободното време, за да направите почивката по-приятна.

Другата ви управляваща планета, трансформиращият Плутон, става ретрограден от петък, 2 май, до петък, 11 октомври. За разлика от ретроградната Венера, която обикновено не препоръчва значителни промени във външния вид, но, слава богу, не се случва тази година, танцът на Плутон назад няма космически пречки за физически трансформации. Чувствайте се свободни да се отдадете на нов пиърсинг, татуировка, инжекции или каквито и да било подобрения за красота, които желаете. Въпреки това, трябва да очаквате вътрешно духовно прочистване по време на ретроградността на Плутон. Може да изпитате психически сънища или да почувствате призив да добавите нов ритуал към живота си, независимо дали е поклонение пред предците или работа с таро. Докато ретроградността на Плутон изисква много растеж, тя води до по-спокоен, по-центриран човек. 

More Astro