Следва

Годишен ХОРОСКОП 2024: КОЗИРОГ

Годишен ХОРОСКОП 2024: СТРЕЛЕЦ

Няма по-сладко и интересно начало на годината от традиционния дълъг, наситен, личен годишен хороскоп на View Sofia, подробно за всеки знак, а днес именно... СТРЕЛЕЦ, прогнозата за който идва веднага след тази за СКОРПИОН, ВЕЗНИ и ДЕВА.

Astro преди 3 месеца

Ретроградният Юпитер тази година настоява да дадете приоритет на себе си; а две специални лунни затъмнения може да бележат драстични промени в приятелствата ви.

Добре дошли във вашия хороскоп за 2024 г., Стрелци. Тази година носи романтика, която пристига точно навреме за пролетта; ретроградност, която ще ви накара да дадете приоритет на себе си, и две затъмнения, които засягат приятелствата ви. Затъмненията могат да причинят внезапни промени, които невинаги искаме, тъй като тези красиви, но интензивни (като вас самите) космически събития оставят хората раздразнени. Първото се случва в понеделник, 25 март, а след това в сряда, 2 октомври. Вашата естествена откровеност, макар и често ценена от другите, може да излезе като грубост в такива чувствителни момент. Важно е да действате внимателно, за да избегнете отчуждаването на приятели заради импулсивни забележки, за които по-късно може да съжалявате.

По отношение на романтиката, пристигането на пролетта носи страхотни неща, особено около сезона на Близнаците. Настроението тогава ще предизвика флорални аромати и лекота, която дори най-сериозният Стрелец ще оцени заради нейните комфорт и лекота. След това, в сряда, 9 октомври, вашата управляваща планета, Юпитер, започва своето ретроградно пътуване. Тази фаза насърчава балансирането на грижата за себе си с подкрепата за другите и дава космическо предписание да се отдадете на луксозни уелнес ритуали. Но докато Юпитер е ретрограден, Венера няма такива изпълнения тази година, което означава, че можете да експериментирате с външния си вид колкото искате. Въпреки че много Стрелци са известни със своя характерен външен вид, тази година е идеална за игра със смели и приключенски избори на грим, например. Продължете да четете, за да научите какво са подготвили звездите за вашите връзки, професионален живот и рутинни процедури за красота.

Важни астрологични събития за 2024 г. за Стрелец

Четвъртък, 23 май: Пълнолуние в Стрелец
Сряда, 9 октомври: Ретрограден Юпитер
Четвъртък, 17 октомври: Венера влиза в Стрелец
Събота, 2 ноември: Меркурий влиза в Стрелец
Четвъртък, 21 ноември: Слънцето влиза в Стрелец
Неделя, 1 декември: Новолуние в Стрелец

Любов и връзки

2024 започва с интензивна нотка и след това се охлажда с настъпването на пролетта. Първата голяма дата, която трябва да отбележите, е Слънчевото затъмнение в Овен, което осветява вашия 5-ти дом, дома на удоволствията, в понеделник, 8 април. Затъмненията са известни с внезапни промени и това може значително да разтърси сексуалния ви живот. Това е време, когато параноята може да изплува, така че е разумно да избягвате социалните медии и всякакви ненужни драма, особено свързани с минали или настоящи партньори. Това затъмнение може да отбележи края или началото на връзка, така че е важно да знаете какво искате от романтичния си живот до тази дата. Иначе Затъмнението ще реши вместо вас.

По-традиционната романтична атмосфера се разгръща с напредването на пролетта. Слънцето навлиза в Близнаци в понеделник, 20 май, осветявайки вашия 7-ми дом, дома на партньорствата, последвано от Венера в четвъртък, 23 май. Този период ще е подходящ за романтични срещи и задълбочаване на връзките, предлагайки класически поглед върху любовта и връзките. Животът ще е спокоен и идиличен.

Венера, богинята на любовта, навлиза в Стрелец с напредването на годината в четвъртък, 17 октомври. Този транзит носи усещане за лекота и облекчава незначителния стрес, често свързан с любовта и срещите, като безпокойство за неотговорени текстови съобщения. Ако предпочитате необвързаността, асексуалността или просто си давате почивка от сцената на запознанства, този период ще бъде особено радостен за вас. Ще откриете огромно удовлетворение, че не се налага да споделяте десерта си.

Приятелства

Годината започва със стопляща сърцето нотка, когато Венера, която управлява всички форми на любов, влезе в Риби и във вашия 4-ти дом, дома на жилището и семейството, в понеделник, 11 март. Този транзит ще ви напомни за любовта около вас. Ако сте родител, очаквайте заслужени моменти на признателност от децата си. Ако нямате деца, този период засилва красотата на създаването на нетрадиционни семейства и стойността на връзките, които сте създали.

Въпреки това, бъдете внимателни около двете затъмнения във Везни и във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, в понеделник, 25 март, и в сряда, 2 октомври. Запишете си тези дати. Докато затъмненията са визуално зашеметяващи, те могат да събудят безпокойство и параноя, потенциално водещи до ненужни конфликти. Като се има предвид вашата склонност към брутална честност, която понякога може да изглежда груба, е разумно да практикувате сдържаност през тези времена. Избягвайте да се нахвърляте по начин, който може да изолира приятели и да предизвика съжаление по-късно.

Тъй като сезонът на Стрелците започва с навлизането на Слънцето във вашия знак в четвъртък, 21 ноември, трябва да признаете, че искате да празнувате. Не забравяйте, че не всеки може да е наясно с плановете ви за рожден ден, така че ясната комуникация е от решаващо значение. Не се притеснявайте да изразите желанията си за вашия специален ден. Няма нищо по-тъжно от това един Стрелец да очаква изненадващо парти, което не съществува. За щастие, с Меркурий във вашия знак от събота, 2 ноември, няма да имате проблеми да формулирате желанията си и да организирате събирания.

Кариера

Добрата новина е, че Венера, която по някакъв начин успява да управлява парите в допълнение към любовта и красотата, няма ретрогради фази през 2024 г. Така че няма (космически) препятствия, които да попречат на вас и вашите пари. Имайте предвид, че ключов момент настъпва в сряда, 9 октомври, когато Юпитер, вашата управляваща планета, става ретрограден. Юпитер е планетата на експанзията; по време на неговата ретроградност вие ще сте помолени да се обърнете навътре. Този период изисква интроспекция по отношение на професионалния ви живот. Преценете дали не се преуморявате. Ако установите, че случаят е такъв, важно е да отделите време за релаксация. Позволете си лукса да се отпуснете по пижама и да се насладите на любимите си телевизионни предавания с телефон в режим „do not disturb“.

Вашата амбициозна природа непрекъснато ви кара да разширявате хоризонтите си. Въпреки че звездите не контролират пряко финансовото състояние, те загатват за по-проспериращи времена. Един такъв момент е в четвъртък, 17 октомври, когато Венера се плъзга във вашия знак. Като цяло цялата есен на 2024 г. се превръща в оптимистична фаза за поемане на пресметнати бизнес рискове. Този период ви насърчава да преследвате мечтите си. В случай, че късметът с Юпитер не ви подсказва, имате склонност (която кара другите зодии да ревнуват) да получите това, което искате.

Тази тема за амбицията и произтичащата от това награда продължава, когато Венера се премести във вашия 2-ри дом, дома на притежанията, в понеделник, 11 ноември. Този транзит бележи време за жънене на плодовете на вашия труд. Упоритият труд, който положихте, докато Венера е в Стрелец, ще започне да се отплаща, когато тя премине в Козирог, земен знак, свързан с парите. Докато досега съветвахме за по-малко време пред екрана, дръжте телефона си наоколо по време на Новолунието в понеделник, 30 декември, във вашия 2-ри дом. Тази лунна фаза, свързана с ново начало, обещава да донесе добри новини, като имейл или обаждане, свързани с вашите творчески търсения, точно към края на годината.

Здраве и уелнес

Много Стрелци имат характерен собствен стил, но 2024 г. е идеалното време да си поиграете със смели избори за красота, които отговарят на вашия приключенски дух. Тъй като Венера не е ретроградна тази година, няма предупреждения за грешки при преобразяване и вие сте свободни да се насладите на различни трансформации, независимо дали чрез грим, модификации на тялото или просто въпроси, свързани с душата. Вашето вдъхновение да експериментирате с нов външен вид ще е най-силно, когато Венера влезе в Телец и във вашия 6-ти дом, дома на здравето (който е свързан с уелнес процедури и грижа за себе си), в понеделник, 29 април.

В сряда, 9 октомври, вашата управляваща планета, Юпитер, става ретрограден. Танцът на Юпитер назад насърчава интроспекцията на емоциите. Този период не е за намаляване на мащаба, а по-скоро за преориентиране на фокуса към това да бъдете третирани като божественото същество, което сте. Давате ли енергията си на тези, които я ценят? Ако не, това вероятно засяга вашето самочувствие, а Стрелците трябва да имат високо самочувствие. Ретрограден Юпитер е космическа покана да се отдадете на луксозни ритуали за красота като пищни маски за лице, много сън и отделяне на допълнително време за сложен грим. И не се притеснявайте да закъснявате.

Има една нощ, която ви съветваме да прекарате възможно най-спокойно. В петък, 15 ноември, има Пълнолуние във вашия 6-ти дом и то изисква по-бавно темпо. Това лунно събитие може да засили чувството на безпокойство, засягайки дори авантюристично настроения Стрелец. Денят ще е добър да се отдръпнете от социалните медии и да се съсредоточите върху успокояващи дейности. Не забравяйте, че приоритизирането на вашето психическо благополучие е толкова важно, колкото и физическата грижа. 

More Astro