Следва

Годишен ХОРОСКОП 2024: ВОДОЛЕЙ

Годишен ХОРОСКОП 2024: КОЗИРОГ

Няма по-сладко и интересно начало на годината от традиционния дълъг, наситен, личен годишен хороскоп на View Sofia, подробно за всеки знак, а днес именно... КОЗИРОГ.

Astro преди 3 месеца

През 2024 г. вашата управляваща планета, Сатурн, става ретроградена и това е само един от многото транзити, настояващи за огромна трансформация през тази година.

Козирози, през 2024 г. ви очаква година на себеоткриване и личен растеж. Ключов момент настъпва в събота, 25 май, когато Юпитер, планетата на експанзията, се премества в Близнаци и във вашия 6-ти дом, дома на здравето. Този транзит ще разпали във вас решимостта да преодолеете страх или порок. Прегърнете силата на природата на вашия земен знак и не забравяйте, че като издръжлива морска коза можете да се справяте както с материални, така и с емоционални предизвикателства. Вероятно ще преживеете пробив в тези усилия и по време на Новолунието в Близнаци в четвъртък, 6 юни, под благословията на щастливата планета Юпитер.

Вашата управляваща планета, Сатурн, започва своята ретроградна фаза в събота, 29 юни, и продължава до петък, 15 ноември. Този период изисква дълбока интроспекция, особено във вашите взаимоотношения и насърчава да проявите живота, за който мечтаете. 2024 също включва две Пълнолуния в Козирог – първото в петък, 21 юни, и второто в сряда, 21 юли. Тези лунни събития ще донесат повишени емоции и потенциални разкрития по отношение на романтичните връзки.

Присъствието на Венера в Козирог обуславя вашата година като период на романтика и хармония, първо във вторник, 23 януари, и отново в понеделник, 11 ноември. Тези транзити изглаждат пътя на завръщането на Сатурн, правейки го по-конструктивен и по-малко смущаващ. За вас, Козирози, 2024 г. е година, в която да балансирате професионалните амбиции с личните стремежи, да се справяте с предизвикателствата и възможностите с твърдата решителност, която определя вашия знак. Продължете да четете, за да научите подробностите.

Важни астрологични събития през 2024 г. за Козирог

Четвъртък, 4 януари: Марс влиза в Козирог
Четвъртък, 11 януари: Новолуние в Козирог
Събота, 13 януари: Меркурий влиза в Козирог
Вторник, 23 януари: Венера влиза в Козирог
Петък, 21 юни: Пълнолуние в Козирог
Събота, 29 юни: Ретрограден Сатурн
Сряда, 21 юли: Пълнолуние в Козирог
Неделя, 1 септември: Ретрограден Плутон влиза в Козирог
Петък, 15 ноември: Директен Сатурн
Понеделник, 11 ноември: Венера влиза в Козирог
Събота, 21 декември: Слънцето влиза в Козирог
Понеделник, 30 декември: Новолуние в Козирог

Любов и връзки

Козирози, вашият любовен хороскоп за 2024 г. навигира в сферата на баланса между работата и личния живот, интроспекцията и романтичното удовлетворение, всичко това под влиянието на любящата Венера и стриктния Сатурн. Тъй като Венера украсява вашия 7-ми дом, дома на партньорствата, в понеделник, 17 юни, ще откриете, че сте по-склонни да преместите фокуса от работата към любовния живот. Ако е възможно, без да застрашавате стабилността си, опитайте се да се измъкнете за лятно бягство, като оставите за момент професионалните задължения, за да присъствате пълноценно в романтичния си живот.

Тази година вашата управляваща планета, Сатурн, започва своята ретроградност в събота, 29 юни, продължаваща до петък, 15 ноември. Ретроградността на Сатурн е призив за дълбока интроспекция във вашите взаимоотношения. Това е период, в който някои Козирози може да се оженят, докато други може да се освободят от токсичните партньорства. Сатурн, владетелят на времето, ще донесе трогателно осъзнаване за краткостта на живота, което ще ви подтикне да търсите щастието, което наистина заслужавате.

Отбележете в календара си петък, 15 ноември, тъй като Пълнолунието в Телец осветява вашия 5-ти дом, дома на удоволствието. Съвпадайки със Сатурн, който точно тогава става директен, тази нощ се откроява като оптимално време за супер горещ секс, който може да промени вашето определение на термина. Отпразнувайте своя новооткрит или препотвърден ангажимент към щастието, може би със секс играчки или като се потопите в хубави фантазии с любимия си партньор. Присъствието на романтична Венера във вашия знак е чудесно за вашата година, първо във вторник, 23 януари, и отново в понеделник, 11 ноември. Тези блажени транзити помагат да направите завръщането на Сатурн по-конструктивно и по-малко плашещо.

Приятелства

Тази година вашият социален кръг ще претърпи промени, с потенциала приятелствата да се трансформират в по-дълбоки връзки или романтични партньорства и бизнес връзки. Тъй като годината започва през сезона на Козирога, може да не се чувствате склонни да организирате голямо празненство за рожден ден. Въпреки това е важно да се свържете с приятели, дори ако е само на спокойна вечеря. Със Слънцето във вашия знак, възползвайте се от тази възможност да се насладите на празничност, прегърнете идеята за искрящ грим и празнуване на себе си, преди да започне сезонът на Водолея в събота, 20 януари.

Запишете си, че има Новолуние и Слънчево затъмнение в Овен и във вашия 4-ти дом, дома на жилището и семейството, в понеделник, 8 април, което символизира ново начало. Да, това може да означава, че някои Козирози ще имат деца, но също така напомня за стойността на нестандартните семейства и връзки. Инвестирането в приятелства може да бъде толкова удовлетворяващо, колкото и традиционните семейни връзки.

В петък, 1 ноември, Новолунието в Скорпион носи възможности за работа в мрежа чрез приятелства, перспектива, която е в съответствие с вашата амбициозна природа. Въпреки това, ако се чувствате на ръба по това време, дайте приоритет на грижата за себе си и релаксацията, за да сте сигурни, че няма да нарушите никакви потенциални връзки.

И накрая, друг ключов транзит е Юнона, астероидът на ангажираността, който навлиза в Скорпион и във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, в неделя, 3 ноември. Това събитие вероятно ще затвърди връзка, която е придобила значение по време на Слънчевото затъмнение през април. Не забравяйте да я подхранвате, дори ако се смятате за интроверт.

Kариера

Козирози, вашият кариерен хороскоп за 2024 г. предвещава трансформираща година с големи промени във вашите професионални и творчески начинания. До края на годината вашите артистични или бизнес занимания ще са готови да достигнат нови висоти, съответстващи на мечтите и стремежите ви. Не можем да контролираме несправедливата икономика, но това казват звездите. Годината започна с прилив на енергия, тъй като Марс, планетата на утвърждаването и стремежа, навлезе във вашия знак в четвъртък, 4 януари. Този транзит ви дава сила да се борите за мечтите си и да напредвате в кариерата, дори когато другите все още се възстановяват от празниците. Вашите усилия през този период обещават страхотен старт на годината, задавайки тон на успех.

Вероятно ще започнете да виждате плодовете на своя труд, когато Венера, планетата, която управлява любовта, красотата и финансите, влезе във Водолей и във вашия 2-ри дом, дома на притежанията, в петък, 16 февруари. Докато този дом традиционно е свързан с парите, той също включва емоционално благополучие. Този период ще е нещо повече от финансова печалба; това също е време да се изправим срещу и да преодолеем всички чувства на синдрома на самозванеца.

Бъдете подготвени за две ключови затъмнения във вашия 10-ти дом, дома на кариерата, носещи масивни и необходими промени. Първото, което е Пълнолуние и Лунно затъмнение, е във Везни и в понеделник, 25 март, може да сигнализира за края на нездравословни бизнес отношения. Ако вие сами не поемете инициативата да се справите с лошото отношение, това космическо събитие ще го направи вместо вас. До лятото, след богатото Пълнолуние в Козирог в петък, 21 юни, ще сте се възстановили от въздействието на затъмнението. Второто затъмнение, Новолуние и Слънчево затъмнение във Везни и във вашия 10-ти дом в сряда, 2 октомври, ще ви фокусира върху нови начала в професионалния живот. Всички връзки или възможности, от които е трябвало да се откажете по-рано през годината, просто разчистват пътя за по-възнаграждаващи и по-здравословни връзки.

Здраве и уелнес

Козирози, вашето здраве и благополучие е път към преодоляване на страховете и възприемане на личностно израстване, подкрепено от космическата подкрепа на експанзивния Юпитер и трансформиращия Плутон. Ключовият момент настъпва, когато Юпитер навлезе в Близнаци и вашия 6-ти дом, дома на здравето, в събота, 25 май. Този транзит ви насърчава да се справите директно със страх, порок или лош навик. Не забравяйте, че като Козирози вие олицетворявате силата на земния знак и издръжливостта на морската коза, умели както в материалната, така и в емоционалната сфера. Морската коза е точно това, което звучи: наполовина същество, подобно на русалка, способно да изследва водата, която като стихия представлява емоциите, плюс коза, която управлява живота на земята. Ако срещнете препятствия в това начинание, разчитайте на присъщата си упоритост и сила. Звездите ви подкрепят. Вероятен е значителен пробив по време на Новолунието в Близнаци в четвъртък, 6 юни, лунната фаза, свързана с ново начало и свежи прозрения.

2024 също носи не едно, а две Пълнолуния във вашия знак – първото в петък, 21 юни, и второто в сряда, 21 юли. Тези събития могат да донесат добре дошли новини, но имайте предвид, че Пълнолунията често засилват емоциите и стреса. Това е напомняне да се успокоите, особено в професионалния живот, и да си дадете шанс да дишате и да се отпуснете. Това е трудна работа за един трудолюбив Козирог, но можете да го направите.

В неделя, 1 септември, ретроградният Плутон навлиза във вашия знак, Козирог, и темата продължава, тъй като ще сте изправени пред предизвикателството да преодолеете своите дълбоко вкоренени страхове и лоши навици. Независимо дали става въпрос за страх от летене със самолет, колебание при кандидатстване за мечтана работа или нежелание за развитие на процъфтяваща връзка, това е моментът да преодолеете тези бариери. Склонността ви да отлагате или да се съпротивлявате на промяната трябва да изчезне. И когато прекрасната Венера влезе във вашия знак в понеделник, 11 ноември, ще сте по-щастлива, по-здрава и по-успешна версия на себе си. 

More Astro