Следва

Ferrari влезе с пълна газ в кината

"Опенхаймер", Кайли Дженър и Тимъти Шаламе, Дженифър Анистън с прическата на Рейчъл и несмешките на водещия: главното от "Златен глобус" 2024

Церемонията по връчването на наградите "Златен глобус", aka "репетицията за Оскарите" се проведе в неделната вечер в Лос Анджелис. Ще запомним 2024 с победата на "Опенхаймер" над "Барби", демонстрираната публично интимност между Шаламе и Дженър, забавните лудории на Дженифър Лоурънс и още, вижте. 

 

Movies & TV преди 3 месеца

"Опенхаймер" с много пред "Барби"

На наградите "Златен глобус" 2024 стана ясно кой е истинският фаворит на публиката в миналогодишния основен двубой: "Барби" срещу "Опенхаймер". Филмите излязоха в един и същи юлски ден и се оказаха тежки конкуренти един на друг, превръщайки се в обект на множество мемета. Но „Опенхаймер“ е този, който триумфира на „Златен глобус“, като получи статуетки за най-добър режисьор, най-добър актьор, най-добра музика и най-добър поддържащ актьор (Робърт Дауни младши), в допълнение към престижа на най-добър филм на годината. Докато лентата за създателя на атомната бомба, Опенхаймер, спечели в най-важните номинации, Барби трябваше да се задоволи с наградата за саундтрак, операторско майсторство и победата в категорията за най-добро разпространение (нова категория, която вече се сблъсква с критики).

Победата на филма с Марго роби в последната категория все пак е доста важна: основният конкурент на „Барби“ в тази категория беше филмът „Тейлър Суифт: Обиколка на епохите“, който в края на годината беше много дискутиран и счупи маса касови рекорди. В речта си от сцената Марго Роби каза, че посвещава победата на "всеки човек на планетата, който се облече и отиде на най-великото място на Земята - киносалонът".

Победа за Лили Гладстон

Имаше и исторически моменти. Актрисата Лили Гладстон стана първата жена от коренното население на Америка, спечелила наградата за най-добра актриса за ролята си във филма на Мартин Скорсезе „Убийците на цветната луна“. Тя изнесе впчатляваща реч на сцената в Blackfoot и нарече победата си „историческа“.

Лудориите на Дженифър Лорънс

Актрисата Дженифър Лорънс, която има изключително чувство за хумор, е известна с това, че често попада в необичайни ситуации, които стават световно популярни на мига. В този смисъл тя е била звезда на червените килими и преди, оплитайки се в луксозни рокли и падайки по стълбите (това се случи на един от Оскарите), а също така стана обект на мемета: например, когато реши да се подиграе на певицата Тейлър Суифт, промъквайки се зад нея, докато тя разговаряше с репортери. Тази година Дженифър по традиция се отличи: в интернет се разпространи видео, в което актрисата обещава да напусне церемонията, ако не спечели статуетка за филма „Без обиди“. Между другото, тя не спази обещанието си, въпреки факта, че наградата отиде при Ема Стоун за ролята й във филма „Клети създания“, и видимо Лорънс бе щастлива за колежката си. 

Целувката на Кайли Дженър и Тимъти Шаламе

Двойката, в чиято връзка половината от феновете не вярват, отново се появи заедно на публично място: Кайли дойде да подкрепи приятеля си, който беше номиниран за награда за последния си филм „Wonka“ (според някои потребители на мрежата той се нуждаел от афера с Кайли само за да рекламира филма). Тимъти не получи наградата, но той и Кайли попаднаха във всички таблоиди. Интересното е, че след новото видео мненията в мрежата отново бяха разделени: някои смятаха целувката за неубедителна и дори детинска, твърдейки, че играят за публиката, докато други отбелязаха, че вече определено е време да повярваме, че са двойка. Целувката стана вирусна онлайн и се превърна в мемe.

Очевидно звездите също обсъждат тази двойка: онлайн се появи видео, в което Тейлър Суифт и Селена Гомес ентусиазирано обсъждат нещо. Както забелязаха потребителите, Тейлър, обръщайки се към приятелката си, я пита нещо изненадано и казва името Тимъти Шаламе. Както пишат колеги, Селена се оплакала, че Кайли не й е позволила да се снима с Тимъти, който е неин дългогодишен колега: двамата снимаха заедно филма „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ на Уди Алън.

Носталгичната прическа на Дженифър Анистън

54-годишната звезда от сериала „Приятели“ Дженифър Анистън, която се появи на церемонията, събуди приятни спомени сред феновете на шоуто: актрисата повтори легендарната „прическа на Рейчъл“, която беше най-модерната тенденция за красота по времето на сериала.

Речта на Кийрън Кълкин

Кийрън Кълкин (брат на звездата от "Сам вкъщи" Маколи Кълкин), който спечели наградата за най-добър актьор в телевизионен сериал за участието си в сериала "Наследници", се обърна с доста директна шега от сцената към един от основните си конкуренти Педро Паскал. Актьорът, номиниран за ролята си в The Last of Us, който дойде на церемонията със счупена ръка, оцени шегата и се засмя.

Реакцията на Дженифър Лопес на въпроса за "нервния" мистър Афлек

Дженифър Лопес разговаря с журналисти, които не можаха да не й зададат основния въпрос, който тревожи феновете: всичко ли е наред в брака й с Бен Афлек? Факт е, че актьорът често изглежда ядосан и недоволен до жена си и често изпуска нервите си. Актрисата увери репортерите, че съпругът й е щастлив: "Справя се добре, щастлив е. Номиниран е за награда." Лопес бе на събитието в подкрепа на съпруга си, номиниран за работата си по филма „Air: Големият скок“, но не получи наградата.

„Неловката церемония“

Някои медии нарекоха самата церемония „неловко“ и „на моменти несериозно“ събитие. Един от проблемите бе водещият на церемонията, комикът Джо Кой, който, както пише пресата, сам по себе си е забавен човек, но е неподходящ за тази „неблагодарна работа“. След няколко неуспешни шеги, които не разсмяха гостите, той се оправда и заяви, че не е написал всичките си монолози сам: организаторите на събитието ги подготвили за него.

Джо Кой отбеляза, че излъчването на наградите е излъчено след мача на NFL: „Знаете ли каква е разликата между НФЛ и Златните глобуси? Тук виждаме по-малко Тейлър Суифт“, каза водещият, шегувайки се с огромното количество новини за романа на Тейлър Суифт с играча от НФЛ Травис Келси. Връзката им нашумя много, а пресата непрекъснато обсъжда как певицата идва да подкрепя приятеля си на мачовете. Самата Суифт очевидно не хареса шегата: не се засмя, а само сви устни.

Отделно се говори много по темата за тясното помещение, което побра гостите в неделната вечер. Според много хора актрисите, които трябваше да се промъкват през тълпата в луксозните си рокли, за да получат наградите си, са изглеждали абсурдно.  

More Movies & TV