Следва

Седмицата на мъжката мода в Париж: Наоми Кембъл за Balmain Fall 2024

Седмица на мъжката мода в Париж: Givenchy Fall 2024

Първата колекция на екипа на Givenchy без Матю Уилямс e доста успешна работа с архивите на френската марка. Шоуто се проведе в двустаен салон в къща на Avenue George V.

 

Runway преди 3 месеца

Дизайнерският екип сервира почти стерилно минималистичния стил на импровизирания подиум във великолепната сграда, съставен от чифт тъмносиви панталони и кремав блузон, вероятно препращайки към бялата униформа, носена от самия Юбер дьо Живанши. Следват няколко класически и очевидно добре прилепнали палта в тандем с набрани и смъкнати под ръкавите ръкавици и плетени шалове. 

Открихме и други съществени препратки, например най-топли чувства към котките - основателят на френската модна къща мосю Живанши ги обожава. Разглеждаме в детайл пончото с дълги и тънки ресни, полите върху панталони и тениските с животински щампи.

Смокингите и вариациите на тема шапки също заслужават специално внимание. Що се отнася до последните, Givenchy ги шие за жени (време е да хвърлим пореден поглед към архивните снимки на Одри Хепбърн с шапките-хапче), докато сега мъжете ги правят свой аксесоар.

И да, не подминаваме акцента с шала – реверанс към този на Юбер от 50-те години.

Цялата мъжка колекция на Givenchy Fall 2024 е в галерията и видеото >>>

Още от Париж: Седмица на мъжката мода в Париж: феноменална колекция на Фарел Уилямс за Louis Vuitton Fall 2024.


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.