Следва

Любов в розово: кампанията на Victoria's Secret за Свети Валентин

Седмицата на мъжката мода в Париж: Наоми Кембъл за Balmain Fall 2024

Silenzio, Silenzio, Silenzio... елегантна проява, в която модата говори за всичко друго, но не и за мълчание, думата, която откри ревюто, и която отпразнува новата мъжка колекция на Оливие Рустейн за френската къща.

All fashion преди 3 месеца

Оливие Рустейн е изключително добър в произвеждането на събития от модните си ревюта, в частност тези за Balmain. И този път маестрото не се отклони от правилото за бляскаво и запомнящо се представяне на своята мъжка колекция Есен/Зима 2024/2025 (първата изцяло мъжка колекция от четири години насам), и покани супермодела Наоми Кембъл да закрие шоуто. 

В 19-ти район на Париж, в неназовано, но много елегантно пространство, мосю Рустейн избра да разкрие силуетите на новия мъжки Balmain. Очаквано наситено, бидейки първото му 100% мъжко модно шоу след четиригодишна пауза, ревюто доказа, че създателят му е бил твърдо решен да постигне максимума в моден, стилов и творчески аспект (вижте още: Напред към бъдещето: дрехите на 2024-та, които носим веднага). 

Като антипод на тенденцията на тихия лукс, която владее модата в момента, Оливие предлага гардероб, в който максимализмът царува върховно: очи и устни се превръщат в искрящи аксесоари, а същите са "татуирани" с кристали и бродерии навсякъде: топове, панталони, ризи и вратовръзки, връхни дрехи. Райето има запазено място в мъжката мода за следващите есен и зима, често примесено с принтове. Точките къщо заживяват нов живот, върху ризи и съответните им вратовръзки, върху бомбър якетата и манта. Много характерни за работата на Рустейн в тази колекция са и дръзките цветови комбинации, играейки смело на полето на color-blocking-а чрез ярки червени блейзъри, лилави панталони, ментови ризи и пр., както и изключително смел микс от щампи, текстури и степени на лъскавина. 

Модните акценти в колекцията на Olivier Rousteing за Balmain са трудно изброими, леещи се изобилно не само от начина, по който са третирани силуетите и кройките, но и в избора на аксесоари. Някои дрехи са истински произведения на изкуството благодарение на тежките златни украшения, включително това, носено от самата Наоми Кембъл, която закри шоуто, облечена в дълго бежово палто, съчетано с развяващи се черни панталони, и всичко това украсено със скулптурен букет цветя. Паметен момент, който гостите и фотографите не се поколебаха да увековечат.

Цялата мъжка колекция на Balmain Fall 2024 е в галерията.  

More All fashion