Следва

Обичта на известните: Дуа Липа и Калъм Търнър

Принц Хари иска да се върне към кралските задължения, Чарлз III не

Принц Хари е готов да се върне към кралските задължения по време на болестта на баща си, крал Чарлз III, но самият крал не бърза да се съгласи с това му намерение. 

Celebrities преди 2 месеца

Новините за желанието на принц Хари се появиха през уикенда, като The Times каза, че херцогът на Съсекс е готов „временно да се върне към кралските задължения“, за да подкрепи баща си по време на болестта му. Твърди се, че Хари е споделил за това на приятелите си. 39-годишният Хари е бил насърчен от „топлите разговори“ между него и краля, след като е посетил баща си в Обединеното кралство след новината, че Чарлз е диагностициран с рак. Хари пристигна без Меган Маркъл и прекара в Лондон само ден, от който 45 минути с краля, което според слуховете създава ненужни проблеми на Чарлз, който възнамерява да си почива повече след операцията, която претърпя и по време на която се установи и наличието на злокачествен проблем. Хари не се срещна и с брат си принц Уилям, с когото е в много обтегнати отношения след многобройните разкрития на херцога на Съсекс за кралското семейство като цяло и в частност за Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън.

Самият крал и принц Уилям обаче са на „твърдото мнение“, че си струва да се спазят условията на т. нар. „Среща на върха в Сандрингам“ – среща през 2020 г., на която бе взето решението на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да се оттеглят от кралските си задължения. Според решението на кралица Елизабет II принц Хари се оттегли изцяло от задълженията си на работещ член на кралското семейство и се задължи да не използва титлата си за комерсиални цели. „Условията на споразумението бяха много ясни и нищо, което се е случило наскоро, включително болестта на краля, не променя това“, каза източник от Бъкингам. 


Какво пише в кралския протокол за случаите, в които монархът е твърде болен, за да управлява?


Интересното е, че принц Хари и Меган Маркъл междувременно стартираха нов проект, използвайки титлите, което не се хареса на кралското семейство. Освен това, след като новините за това се появиха в пресата, двойката беше критикувана от жителите на Съсекс. Хората никак не одобряват Меган и Хари да правят пари от титлите си, без да са работещи членове на кралското семейство, а просто да „имат бляскави кралски имена“, без да вършат никаква работа.

Меган Маркъл по-рано обяви нов подкаст след провал със Spotify, припомняме, че компанията прекъсна бизнес отношенията с нея. Остава да видим какво е приготвила този път. 

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.