Следва

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: Etro, съвременна гръцка трагедия

Първото нещо, което зрителите на шоуто Etro видяха, бяха огромни театрални маски в различни цветове,за които Марко Де Винченцо се вдъхновява от гръцките трагедии.

Runway преди 2 месеца

„Работата е там, че в Етро се разкъсвам между авторство и интерпретация. Това е постоянна борба, която понякога е емоционално натоварваща, но в същото време дълбоко творческа. Маските са символично проявление на този вътрешен смут“, сподели творческият директор.

Както отбелязва редакторът на италианския Vogue Тициана Кардини, в новия сезон Etro изглежда показва тъмната си страна. И това се проявява не само в неспокойните емоции, които инсталациите предават, но и в палитрата - въпреки че марката показа няколко изображения с ярки цветови схеми, черното, тъмно кафявото и бордото управляват колекцията.

Моделите приличат на странстващи пътници с плитки, „мокри“ коси и масивни бижута, напомнящи за ацтеките (мъниста със златни зъби, многослойни колиета и кръгли обеци). Същата идея е продължена и от дрехите - виждаме рокли с драперия, широки жилетки, стригана кожа, копринени пелерини и шалове, както и полупрозрачни ризи. Контрастът се създава от „офис“ обувките върху чорапи за голф, класическите палта и костюмите с панталон.

Цялата колекция на Etro Fall/Winter 2024 е в галерията и видеото >

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.