Следва

„Следотърсачът“ с Джъстин Хартли

Hello, Karl, hello. Lagerfeld

Изкусителният първи поглед към новия сериал – диви партита, епични  подиуми и предвидимо зрелищни интериори – е тук.

Movies & TV преди 1 месец

Повече от пет години след смъртта на легендата Карл Лагерфелд, модната индустрия – и светът като цяло – все още е в процес на оценка на неговото наследство. Миналогодишната Met Gala беше посветена на немския дизайнер, който ръководи Chanel, Fendi и собствената си едноименна марка, а адаптация на живота му за голям екран също е на път, с Джаред Лето като Кайзера. Към всичко това се присъединява екстравагантната нова поредица на Hulu, чийто жесток първи тийзър, акцентиращг върху харизматичния главен герой, е тук.

На 8 март 2023 г. Variety съобщи новината, че испанско-германският актьор Даниел Брюл ще поеме ролята на революционния творчески директор в шоуто от шест части „Becoming Karl Lagerfeld“ (с предишно заглавие Kaiser Karl). След пробивната си роля в немската трагикомедия „Good Bye, Lenin!“ през 2003 г. Брюл играе снайпериста, който се превръща в народен герой в окупирания от нацистите Париж в "Гадни копилита" (Inglourious Basterds) и получава номинации за BAFTA, Златен глобус, SAG и наградата на критиците за превъплъщението си в легендата на F1 Ники Лауда в „Rush“. По-късно той се присъединява към вселената на Marvel като злодея Хелмут Земо в „Captain America: Civil War“ и „The Falcon and the Winter Soldier“, а последно беше видян в "На Западния фронт нищо ново" („All Quiet on the Western Front“) на Netflix.

Снимка: Caroline Dubois

Според хронологията си, „Becoming Karl Lagerfeld“ ще следва „възхода на Карл Лагерфелд през света на висшата парижка мода от 70-те години на миналия век. През 1972 г. 38-годишният Карл се стреми да стане най-известният френски моден дизайнер по времето, когато Ив Сен Лоран царува върховно. След като среща и се влюбва в Жак дьо Баше, той се оказва в конкуренция с Ив Сен Лоран и Пиер Берже, ръководител на най-престижната модна марка наоколо. Пълна със съперничества, купони и упадък, трагични любовни връзки и великолепни приятелства, това е историята на Кайзер Карл и неговия неистов стремеж към признание.“

Снимка: Courtesy Disney+

Теодор Пелерен ще участва като Жак дьо Баше, Арно Валоа като Ив Сен Лоран и Алекс Луц като Пиер Берже. Те ще бъдат придружени от Анес Жауи като основателката на Chloé Габи Агион; белгийската художничка Клер Лафут като Лулу де ла Фалез; Пол Спера като Анди Уорхол и Жана Дамас като Палома Пикасо (вижте още: Французойките са друго нещо! 50-те най-обаятелни присъствия на всички времена). Първият кадър, показващ Брюл в профил като Лагерфелд - с конска опашка и всичко останало - беше пуснат на 11 януари 2024 г. и оттогава последваха още ослепителни изображения.

Снимка: Caroline Dubois

Снимките са от миналата година, във Франция, Монако и Италия, като режисьорските задължения се поделят между Жером Сале и Одри Еструго. Междувременно Исаур Пизани-Фери пише сценария с помощта на Рафаел Баке, автор на биографията от 2019 г. „Kaiser Karl: The Life of Karl Lagerfeld“, на която се базира сериалът. Най-хубавото от всичко е, че студиото обещава на зрителите, че шоуто ще бъде пълномащабно: над 2200 статисти, над 40 снимачни площадки, обхващащи добре пресъздадени апартаменти, подиуми за модни ревюта и модни къщи и повече от 3 000 костюма. Сериалът ще стартира на 7 юни, настръхващия първи тийзър по-долу.

More Movies & TV