Следва

Парните бани срещу акне и черни точки, и другите ползи

И ти ли миеш косата си с балсам, дарлинг!

Балсамът е по-нежен към косата от шампоана и хидратира в дълбочина, а техниката се казва...

Hair преди 1 седмица

Лятото подлага на изпитание косата ни поради излагане на слънце и морска сол или хлор в басейните, което я прави суха и матова - и което кара нас от сега (април 2024) да се замислим какво действие да предприемем, за да сме по-щастливи с косите си през лято 2024. Знаем, че по-често миене прави ситуацията още по-страдалческа, затова ни стана любопитно мнението на специалисти, които съветват да опитаме техниката co-wash. Co-wash означава измиване с балсам, а не с шампоан. Това е експертна техника за много къдрава или склонна към къдрене коса, която всъщност "уважава" косата повече от шампоана. Така че, независимо дали искате да намалите броя на измиванията с шампоан или да опитате нещо различно, надолу можете да научите всичко за тази техника.
 

Както отбелязва фризьорът Лорийн Шайн, co-washing методът е идеален за суха и дехидратирана коса, склонна към къдрене. Когато говорим за сухота тук, имаме предвид не сух скалп, а изсушаване по дължините. Експериментът с балсама може да не прилагаме в крайност: вариант е да измиваме косата нормално с шампоан веднъж седмично, а в останалите случаи, когато смятаме, че имаме нужда от измиване, да използваме само балсам.

Стъпка по стъпка нещата изглеждат така: изплакваме добре косата с вода и след това нанасяме балсам с приятни масажиращи движения, след което сресваме до максимална гладкост. И изплакваме. Много е важно да ползваме лек и сравнително влажен балсам, който не утежнява косата. В противен случай, ако продуктът е прекалено кремообразен, трудно се разнася и измива, което не е окей при честа употреба. Не забравяйте, че колкото по-лек е продуктът, толкова по-мека и нежна ще бъде косата в крайна сметка, дори ако имате фина коса.  

More Hair