Следва

GLAMOUR през май

Mellow Music Festival. Пълна ударна програма с безплатна сцена

Mellow Music Festival започва ударно точно в 18:00 на 27 май на открита сцена в Борисовата градинa...

Culture преди 13 години

Mellow Music Festival започва ударно точно в 18:00 на 27 май на открита сцена в Борисовата градинa.
Легендарни музиканти и супернови звезди на световната електронна сцена за първи път свирят напълно безплатно за всички софиянци и гости на града.

За да запази парка чист и зелен, Mellow потърси помощта на ГОРИЧКА и събра супер отряд от зелени ентусиасти, които ще се грижат за безупречната чистота на тревните площи и алеите.

София, 13 май 2010 г. – Програмата на безплатната открита сцена на MELLOW MUSIC FESTIVAL е вече потвърдена. В четвъртък, 27 май, точно в 18:00 до Езерото с лилиите в Борисовата градина фестивалът ще открият Auditory Ossicles - българска спейс джаз банда, чийто дебютен албум „Oddity“ представя приятна смесица от майсторски извлечени звуци.



След тях ще забият Moritz von Oswald Trio, водени от "бащатa на техното" Мориц фон Освалд. Наистина рядък шанс да видим и чуем на живо трима легендарни музиканти - основоположници на берлинската сцена през 90-те и главни виновници за преоткриването на дъб електрониката.

Последни преди нощната сцена Mellow NIGHT са King Midas Sound – новият проект на Кевин Мартин (The Bug), Роджър Робинсън и вокалистката Hitomi (Dokkebi). Триото миксира интимна градска поезия с тежки бас линии, създавайки умопомрачително дълбок и въздействащ звук.



Вторият фестивален ден, 28 май, петък, стартира отново в 18:00 с диджей сет на турския продуцент Онур Енгин, чиито миксове са едноврeменно пътешествие назад във времето и поглед към бъдещето. Негов специалитет са преработките на седемдесетарски соул и джаз парчета, смесени с авторски фънки хип-хоп звук.



След него идват шведите Fontän (Йеспер Яролд и Йохан Мелин) и техният неподражаем стил на границата между сайкъделик, електроника и поп с фолк примеси.



Двамата експериментатори споделят, че черпят вдъхновение от документални филми за еволюцията, природата, животните. Втората вечер от безплатната сцена Mellow OPEN ще завърши с проекта Help Me Jones – базиран в София, обработван технически в Алма Ата, Казахстан, и живеещ в Интернет.

Създатели на проекта са Константин Тимошенко и Марий Росен. Смес от ню ейдж и синтпоп, Help Me Jones ще ни заредят с настроението и електронния звук на 80-те. След Mellow ще радват и публиката на Exit Festival.



Мартин Коевски, известен повече като Clipper, ще открие последната вечер на безплатната сцена на Mellow в Борисовата градина на 29 май, събота. Миксовете му са смесица от най-различни стилове и препратки към 70-те и 80-те, като electro, cosmic, disco, italo, balearic и са перфектното вдигащо начало за още една силна вечер.
Веднага след Clipper, виенската банда Elektro Guzzi изпълняват техно с помощта единствено на китара, бас и барабани.

Критиците определят стилa им като „kraut-minimal“, но самите те скромно казват, че просто търсят модерната форма на танцувалната музика. Дебютният им албум излиза на 17 май за култовия лейбъл Macro и заплашва да заформи малка ревоюлюция!

Еклектичните сетове на Фин Йохансен, един от най-търсените диджеи в цял свят, са съчетание между танцувална музика, съвременна електроника и неговите просторни познания за историята на музиката. Фин е и музикален журналист, автор в двете най-авторитетни издания за електронна музика - De:Bug и Resident Advisor - и участието му на Mellow е повече от категорична оценка за селекцията на фестивала.



Триото Brandt Brauer Frick ще закрият последната вечер на откритата сцена и, колкото и невероятно да звучи, ще демонстрират къде класическата музика може да се срещне с техното. Графикът им след Mellow е запълнен с участия по фестивали в цяла Европа, а през септември издават албум и се отправят на световно турне.

Организаторите на феста от Списание Едно, заедно с Горичка и цял отряд по чистота, се ангажират с мисията да запазят парка чист и зелен. "Вярваме, че всички, които дойдат в Борисовата за вечерна доза Mellow музика, ще се отнесат с респект към това прекрасно място и ще ни помогнат да го оставим безупречно чисто," казва Ивайло Спасов, селекционер на фестивала.

Фестивалната зона ще бъде оборудвана с всички екстри и удобства за максимално безгрижно изкраване – собствена валута Mellow money, барове и сандвичи на разумни цени, безкомпромисен звук. За всички, които ще продължат партито и след 22:30 на Mellow NIGHT в Интер Експо Център, е осигурен транспорт между двете сцени.

Билетите за Mellow Music Festval са в продажба в мрежата на Eventim.bg. Цената на пас за целия фестивал е 40 лв., а на еднодневeн – 20 лв.

Mellow Music Festival
е чисто нов музикален фестивал, продуциран от списание Едно, който ще събере в три дни и нощи химията на пролетта, чудесната прогресивна музика, която звучи по всички големи фестивални сцени и клубове в Европа (но някак все не стигаше до България), и положителните емоции на всички, жадни за нов и по-различен звук.

Mellow Music Festival ще се вихри на две сцени: Mellow OPEN - на зелено в Борисовата и напълно безплатна, и Mellow NIGHT – в халето на Интер Експо Център, с платен вход. Mellow OPEN започва в 18:00 всяка вечер и приключва в 22:00, тъкмо навреме за Mellow NIGHT, която отваря врати около 22:30 и ще ни държи будни до зори.

Mellow Music Festival
възнамерява да насити атмосферата на София с приповдигнато настроение, блага енергия и над 30 часа качествена музика, която категорично отказва да бъде пъхната в твърди стилови дефиниции.

Mellow Music Festival
ще посрещне над 20 банди, диджеи и продуценти, които смесват фантастично електроника, диско, фънк, реге, дъб, класика и джаз и въпреки че са адски различни, имат много общо помежду си – те са тези, които дърпат добрата танцувална електронна музика напред.  
 

More from View Sofia

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.