Следва

Mellow Music Festival започва!

Детският свят през погледа на модерното изкуство

Във връзка с празника на детето – 1 юни, Музейна Галерия за Модерно изкуство представя картини – графични творби...

Events преди 13 години

Във връзка с празника на детето – 1 юни, Музейна Галерия за Модерно изкуство представя картини – графични творби и живописни платна на световно известни автори – модернисти и съвременни художници, свързани с теми, които биха заинтригували детското съзнание.

Oт 1 дo 15 Юни 2010 в залите на галерията родители и деца ще могат да се насладят на ярките цветни петна на Хуан Миро, басните на лафонтен, преразказани картинно от Марк Шагал, по детски нарисуваната от Пикасо серия Карне дю Калифорни, анималистичния, колоритен свят на Хънт Слонъм, изпълнен със зайци, пеперуди и папагали показва, че за изобразителното изкуство няма възрастови граници.

Tази селекция дава възможност на публиката да се докосне до детския свят на майсторите на четката от 20 век, картини, така подходящи за всяка детска стая.

Вход свободен всеки ден от 11.00 до 18.00. Почивен ден понеделник.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.