Следва

Супер стайлинг и Mtv визия в новото видео на Ъпсурт. Трябва да го гледаш

Mellow Music Festival започва!

Един случаен бас е на път да се превърне в най-готиното музикално събитие на това лято...

Culture преди 13 години

Един случаен бас е на път да се превърне в най-готиното музикално събитие на това лято. Преди време музикалният редактор на сп. Едно Ивайло Спасов и основателят му Асен Асенов се хващат на бас. Асен смята е напълно възможно да се осъществи проект с мащаба и идеята на Mellow Festival, докато Ивайло и до днес е скептичен. Въпреки това, Mellow Festival е факт и започва утре точно в 18 в Борисовата градина при Езерото с лилиите.

Казахме най-готиното събитие на Това лято, защото за разлика от всички други музикални прояви този сезон, Mellow Festival е селектирал само музиката от Сега, не от времето на мама и татко или от детските ни години, а тази, която цял свят слуша именно в момента и която иначе би пристигнала тук след две три години.

Над 20 банди, DJ-и и продуценти от 11 страни, които смесват фантастично електроника, диско, фънк, реге, дъб, класика и джаз са ти подготвили над 30 часа качествена музика, която категорично отказва да бъде пъхната в твърди стилови дефиниции и ще взриви столицата ни от 27 до 29 май, като започват от утре.

Борисова градина и Езерото с лилиите ще очакват софиянци и гости на града още в 16:00 часа, когато отварят специалните MELLOW барове.

Безплатната фестивална програма стартира точно в 18:00 и ще продължи до 22:00 часа. Фестивалната зона ще бъде оборудвана с всички екстри и удобства за максимално безгрижно изкарване – собствена валута Mellow money, приятни питиета и сандвичи на разумни цени, безкомпромисен звук.

Всяка вечер на безплатната сцена в Борисовата ще се раздават 100 билета за Mellow NIGHT. Правилата за участие са прости: всеки закупил питие от MELLOW бар има правото да тегли късметче, което може да му докара незабравима вечер на Mellow NIGHT. А за всички, които ще продължат партито и след 22:30 на Mellow NIGHT в Интер Експо Център, е осигурен транспорт между двете сцени.

Официалният превозвач на Mellow екипите Moto Pfohe също се включва с приятна изненада. Всички влюбени ще могат да оставят любовните си послания директно върху бронята на паркиран до сцената в Борисовата автомобил. Авторът на най-оригиналното обяснение в любов ще бъде възнаграден с уикенд за двама в луксозен хотел в Банско и възможността да пътешества до там и обратно с чисто нов Ford Fiesta. Името на победителя ще бъде обявено на 30 май в Twitter и Facebook страницата на Mellow.

Ето и акцентите от първата вечер на MELLOW MUSIC FESTIVAL:



Фестивалът ще открият Auditory Ossicles - българска спейс джаз банда, чийто дебютен албум „Oddity“ представя приятна смесица от майсторски извлечени звуци. След тях ще забият Moritz von Oswald Trio (на снимката), водени от "бащатa на техното" Мориц фон Освалд. Последни преди нощната сцена Mellow NIGHT са King Midas Sound – новият проект на Кевин Мартин (The Bug), Роджър Робинсън и вокалистката Hitomi (Dokkebi). Триото миксира интимна градска поезия с тежки бас линии, създавайки умопомрачително дълбок и въздействащ звук.

Нощната сцена на MELLOW MUSIC FESTIVAL, Mellow NIGHT, ще открият Quiet Village – проект, вдъхновен от стари италиански филмови саундтраци, разни забравени съкровища от музикалната библиотека на BBC, диско преработки, есид рок звуци и всевъзможни наглед несмесваеми частици музика. Зад Quiet Village стоят Джоел Мартин и Мат Едуардс (aka Radio Slave). Те идват в София със своето аудио визуално „филмово шоу“, за да демонстрират нагледно как старата музика може да стане нова.

След тях ще забият феноменалните The Phenomenal Handclap Band. Нюйоркският проект звучи и изглежда така, сякаш ей сега е докаран с машина на времето от края на 60-те или началото на 70-те. Музиката им носи усещането на танцувално ориентиран прогресив рок, смесен с диско, електроника и хип хоп елементи. Главните виновници за създаването на бандата са Daniel Collás и Sean Marquand, но за живите изпълнения на сцената се качват осмина музиканти. Във времето, когато диското се завръща все по-осезаемо, но предимно под формата на лошо копие на добър оригинал, The Phenomenal Handclap Band успяват да вкарат необходимата автентичност в своето дискарско сайкаделик звучене.

Берлинското трио Jahcoozi пристига на MELLOW MUSIC FESTIVAL със солидна история зад гърба си. Саша Перер, Робот Кох и Орен Герлиц вече имат три албума и колаборации с прочути бандити като Buraka Som Sistema, Modeselektor и Anti Pop Consortium.



Остатъкът от вечерта (ранна сутрин) е поверен на Стийв Гудман, по-известен като Kode9 – един от музикантите, които придават необходимия смисъл и качество в така наречения стил дъбстеп. Освен че е продуцент, Kode9 е създател и собственик на култовия лейбъл Hyperdub (издаващ артисти като Spaceape, King Midas Sound, Burial и др.). А когато е просто Стийв Гудман, води лекции за новите медии и звук/sonic culture в University of East London.
Организаторите на феста от Списание Едно, заедно с Горичка и цял отряд по чистота, се ангажират с мисията да запазят парка чист и зелен.

Билетите за Mellow Music Festval са в продажба в мрежата на Eventim.bg. Цената на пас за целия фестивал е 40 лв., а на еднодневeн – 20 лв. На входа цените са 25 лв. и 50 лв. съответно.

 

More from View Sofia

More Culture

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 10 часа

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.  

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.