Следва

Diane Von Furstenberg преобрази хотел, който е емблема на миналото й. Claridge’s печели една all-inclusive реставеация.

Изящна наука за добрия коктейл - Част IV: Класическа Маргарита

"И слънцето пак пече ли - пече", както е казaл поетът. Ала, с какво се отличава един слънчев ден от друг? Отговорът на този въпрос може да бъде екзистенциален, метафизичен или просто лаконичен...

Food преди 13 години

"И слънцето пак пече ли - пече", както е казaл поетът. Ала, с какво се отличава един слънчев ден от друг? Отговорът на този въпрос може да бъде екзистенциален, метафизичен или просто лаконичен.

За нашата редакция, през този хубав, петъчен следобед, със сигурност разковничето е от третия тип - Маргарита! Студена! С много сол!

Много софиянци мислят, че на столицата й липсва само море. Тези софиянци не са пили ледена Маргарита в края на работна седмица.

Морето идва под изкушаващата комбинация от текила, трипъл сек, лайм и лимонов сок. Сервира се студена, много студена.

Най-разпространеното съотношение на чудотворните съставки е: 2:1:1 = (50% текила, 25% трипъл сек, 25% сок от лайм).

Много са легендите съпътстващи историята на един от най-известните коктейли по света. Може би най-достоверната, произлиза от Енсенада, Мексико. Годината е 1938, а Дани Херера е барман в Riviera del Pacifico Hotel and Casino. Там той се влюбва до безумие в Марджори Кинг, американска актриса.Тя не обича да пие чиста текила, въпреки че това е единственият алкохол, който тя може да понесе. За да привлече нейното внимание, Херера измисля гениалната сладко-солена комбинация. Какво се е случило след това, само може да гадаем.

Затова не плачи за морето, ами карай право към Buda Bar Prive в Кемпински Хотел Зографски за една истински класическа Маргарита.

А пък, ако си запазил вечерта за домашни забавления, виж как да си я направиш само за 4 минути.

 

От нас наздраве и до другата седмица!


 

More from View Sofia

More Food