Следва

Ще дойде ли най-сетне Lady Gaga?!

SOLAR Summer Festival или там, където задължително трябва да се забавляваш

Ако си истински фен на качествената клубна музика и обичаш да се забавляваш в приятна атмосфера, едва ли е нужно да ти представяме SOLAR...

Culture преди 13 години

Ако си истински фен на качествената клубна музика и обичаш да се забавляваш в приятна атмосфера, едва ли е нужно да ти представяме SOLAR.
Със сигурност си присъствал на поне едно от мега партитата, които SOLAR е организирал от 2000 г. до сега.

На 31-ви юли, с парти на техно магната Richie Hawtin стартира поредицата мега партита на Слънчев бряг SOLAR SUMMER FESTIVAL 2010. В годината, в която Plastikman се завърна на световната сцена, Richie Hawtin се завръща в България, на мястото, което той сам определя като страхотно - Cacao Beach. Известен на целия свят като основателя на един от най-добрите лейбъли за електронна музика - Minus, и като един от най-актуалните диджеи ...през последните 20 години, той успя да вмъкне в претрупания си график България.

Вечерта обещава да е много специална, а за това ще помогнат и провокативните визуално шоу на Ali Demirel, който също пристига у нас. С това грандиозно начало ще стартира поредицата от летни музикални събития на SOLAR, чиято селекция тази година е повече от разбиваща. Многобройните фенове на електронната музика ще бъдат изкушени от мега партита всеки уикенд от 31-ви юли до 20-ти август с гостуването на най-големите имена от световната клубна сцена.



На 6-ти август на Cacao Beach щафетата ще поеме легендарният Fatboy Slim. Пионерът, който наложи big beat като музикален стил със супер успешните си албуми Better Living through Chemistry, You’ve Come a Long Way, Baby и Halfway Between the Gutter and the Stars. Покорил всички класации с абсолютните хитове като “The Rockafeller Skank”, “Right Here, Right Now”, “Praise You”, той работи и с звезди като U2, Madonna, Cornershop, Wi...ldchild, Beastie Boys, Fluke... Хедлайнер на почти всички най-големи фестивали, той е сред малкото диджеи, които успяват да съберат на свое парти над 250 000 души - през 2002 г. на плажа на Брайтон. И след този паметен ден неговата парти марката Big Beach Boutique гостува на различни екзотични места, като Рио де Жанейро, а тази година ред е и на българското Черноморие.

На 7-ми август зад пулта в Bedroom Beach ще застане любимецът на българската публика - Sandy Rivera. Всяко негово гостуване у нас затвърждава имиджа му на най-голямата парти икона. А тази година Sandy Rivera пристига и с нов албум. От дълбокия финес на парчето Redial, през туптящия ритъм на Seclusion, до класическото произведение на Ривера - Finally in Aurei 2 2...010, албумът The Blackwiz Farm e поредното изтънчено и майсторски завършено попадение.

На 13-ти август SOLAR SUMMER FESTIVAL ще сбъдне мечтата на хилядите български фенове на електронния саунд. Това е датата, на която на Cacao Beach ще пристигне диджей № 1 за последните три години – големият Armin Van Buuren. Няма друг диджей, който може да се сравни с успехите и с милионите фенове, които има холандската мега звезда.  На пазара вече е годишната му ASOT компилация, която включва ексклузивни парчета, ремикси и свежи тракове на звезди като Ørjan Nielsen, Andy Moor, Thomas Bronzwaer, Faithless и Arnej. В компилацията попада и чисто новото парче на самия Armin, продължение на “Tuvan”. А от всичко това е сигурно, че гостуването на Armin Van Buuren от сега дава заявката да стане музикалното събитие на годината в България.



На 14-ти август парти вълната ще залее Bedroom Beach с тандема Mark Knight & Martijn Ten Velden. Миналата година с 6 часов сет те подлудиха българската публика и именно събитието в България Mark Knight обяви като най-доброто му парти за 2009г. в класацията на DJ Mag TOP 100.

Финалът на SOLAR SUMMER FESTIVAL ще сложи нюйоркската хаус легенда Victor Calderone. На 20-ти август на Cacao Beach всенародният любимец за пореден път ще омагьоса българските фенове, които по традиция задължително посрещат изгрева на черноморския бряг, обляни в невероятното секси звучене на големия майстор. Затова всеки присъствал на поне едно негово парти е на ясно, защо заслужават определението легендарни. С енергична селекц...ия умело прелитаща през различни стилове, партито с Victor Calderone ще е грандиозният завършек на поредицата мега събития на българското Черноморие.

Ние ще бъдем там, а ти? 


 

More Culture