Следва

Родни звезди премериха сили в турнир по табла

Джак Даниелс черпи за 160-ия си рожден ден през целия месец септември

В чест на 160-ия рожден ден на своя създател, Джаспър Нютън „Джак” Даниел, дестилерията на Jack Daniel’s...

Food преди 13 години

В чест на 160-ия рожден ден на своя създател, Джаспър Нютън „Джак” Даниел, дестилерията на Jack Daniel’s създаде специална юбилейна бутилка.

Със стотици литри от легендарното уиски и страхотни подаръци за всеки негов почитател у нас, започна месецът, в който се отбелязва юбилейния 160-ти рожден ден на Джак Даниел.

Купонът е започнал на 10 септември и ще продължи до края на месеца в най-известните барове в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Сандански и Русе.

Традиционно в стила на самия Джак Даниел, празненствата ще продължат през целия месец септември, като за всеки посетител ще има специална изненада и възможност да спечели една от многото страхотни награди.

За да отбележи подобаващо историческия 160-ти рожден ден на своя създател, Джаспър Нютън „Джак” Даниел, дестилерията на Jack Daniel’s пуска на пазара специална юбилейна бутилка.

2400 броя от юбилейното бижу вече са на пазара и у нас, за да зарадва многобройните си верни почиталели. В своята отличителна квадратна форма и специална черна визия, украсена с червени акценти и опушено-сиви елементи, тя съдържа Tennessee Whiskey с алкохолно съдържание 40% . Специалната бутилка ще се предлага на българския пазар само през септември тази година 2010 г.

В допълнение, на гърлото на всяка от бутилките има изписан уникален номер, с който притежателите и ще могат да я регистрират на сайта www.JackDaniels.com и станат част от елитния Клуб на притежателите й.

Jack Daniel е емблематична личност, познат и обичан в целия свят и всяка година през септември, ние го почитаме като празнуваме рождения му ден в продължение на цял месец“, казва майстор-дестилаторът Джеф Арнет. „За рождения му ден тази година, искахме да направим нещо още по-специално и това е уникалната юбилейна бутилка, на която вярваме, ще се наслаждават еднакво и колекционери, и почитатели на марката, по повод на техните собствени празници.“

Един малко известен факт за Джак е, че макар и никога да не се женил на гроба му скоро след ранната му смърт били поставени две кресла за удобство на дамите, които идвали да тъжат за него.

Креслата са все още там.

Смъртта на Джак е не по-малко необичайна от живота му. Една сутрин той отишъл в офиса си твърде рано. Опитал се да отвори масивния метален сейф, не успял и в яда си го ритнал с всички сили.

Сейфът не пострадал много, но в резултат на травмата Джак получил отравяне на кръвта, от което скромната тогавашна медицина не успяла да го спаси.

От тази история ни е останала поуката, че ранното ходене на работа може да има непредвидени последствия.
 

More Food