Следва

Изложба „20 години частна архитектура в България”

ViewSofia препоръчва: Усети града

Ето ти точно пет места, които да захаросат твоите напълно свободни 48 часа...

Events преди 13 години

Днес е първият ден от поредния ти съвършено премислен уикенд!
Правиш планове за срещи, свършваш това-онова вкъщи и после – да те няма! Мяташ се в първото кино или купуваш билети за добра постановка в Народния, но пак не ти стига!

Защото не е лесно да намериш своето местенце в София, а и животът не е само клубове в събота вечер или хубав филм в неделя следобед! Животът е от всичко това по много!

Животът е приключение, което се крие в малките ъгълчета на не толкова прекрасната ни столица!

Точно заради това е новата ни рубрика, в която ние, редакторският екип на Вю София, ще ти посочваме своя съботно-неделен избор за съвършено скроен уикенд, а ти ще допълваш с впечатления чрез коментарната ни форма!

Ето ти точно пет места, които да захаросат твоите напълно свободни 48 часа!

Memento, защото правят най-хубавата музика за cappuccino grande, имат най-добрата селекция от чай и кафе и винаги ще намериш приятели. Малко е, уютно е и там се водят само скъпи хора, за да споделяте сладките моменти заедно!
Къде: бул. Витоша 32.

Скара бар, защото пържат най-вкусните картофки със сирене в София, а кюфтета им на скара са черешката на тортата в софийските ресторанти. Пък и когато нещо ни го препоръча главният редактор на Glamour Ани Маденова, то значи, че си струва да опитаме!
Къде: ул. Бенковски 12, ул. Димитър Греков 2.

Биомаг, защото откриват нов магазин.
На 16.10, събота е стартът на новия Биомаг Заимов. Ще посрещат нови съседи, стари приятели и клиенти, верни партньори и колеги. Във времето от 10.00 до 18.00 на по чаша био вино или чай.
Къде: ул. Добри Войников 29.

Orange център, защото можеш да си вземеш поне 10 добри филма от 90-те или от селекцията класно европейско кино за около 10 лв., а после да се прибереш с голям пакет царевичен чипс и червено вино за вечеря!
Къде: Граф Игнатиев 15

Casa Vino, защото е нещо като супермаркет, но само за вино и ще ти предложат огромна селекция, достийна не само за филм с награда от Кан, но и за чудесна вечеря с приятели, които ще го оценят! И защото тази седмица има промоции на френски вина. Класика от стария свят.
Къде: ул. Янко Сакъзов, 42, Нишава 167, Дойран 10 а, В Бизнес парка в Младост 4.

Очаквай другата събота, пак с теб, да обходим местата, които ни носят малките радости в живота!
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?