Следва

Колаж – асамблаж

Музикално-литературен неделен фестивал

Наближава третото издание на SUNDAY ART REPORT - музикално-литературния неделен фестивал. Клубното...

Events преди 13 години

Наближава третото издание на SUNDAY ART REPORT - музикално-литературния неделен фестивал. Клубното мероприятие, което се случва на живо в Строежа, тази седмица е с дата 23-ти януари и начален час 18:00. Освен задължителните музикални и литературни части, в програмата се появява отново елементът дебат - тема "Авторско право" и сериозни участници.

Новата инициатива на Строежа, Bushmills и Grolsch представлява напълно лайв концепция, включваща музика, литература, дебати и дискусии, кино и театър, която ще се провежда под формата на клубен фестивал в рамките на 12 поредни недели от януари до март. Тъкмо затова ирландското уиски Bushmills застава зад арт и музикалните недели, давайки поредния повод на всички ценители да споделят един истински Bushmills Brothers момент.

Почитателите на всички артисти, които ще участват, ще могат да се насладят на техните новаторски изяви и в компанията на бира Grolsch, която неизменно подкрепя независимото изкуство във всичките му форми.

Немалък брой музиканти от различни групи и автори са заявили присъствието си по време на дебата, който ще разясни принципно и на практика ситуацията, в която се намира българския творец. От сцената ще дискутират Васил Гюров, познат от Ревю и понастоящем заемащ длъжността Зам. предстедател на УС на Музикаутор, в компанията на друг член на същия управителен съвет - композиторът и музикант Ясен Козев.

Заедно с тях ще бъдат Господин Господинов - Гепи от група Стейн и Стейн студио и Ерол Ибрахимов - лицето на Уикеда. Пред тях в Строежа се очаква да присъстват още членове на Остава, Гравити Ко., Q-Check, Dokle & Greesh, Logo5, Спенс, Скре4, Last Hope, Surmata Harry's Coptor Mix и още други, както и представители на музикални клубове и медии.

Всичко това стартира точно от 18:00 ч.

След сериозните дебати с музикална насоченост, следва приятна музика. В 19:30 в Строежа ще бъде представена първата група за аржентинско танго - TAN GO GO. В нея като членове влизат познати имена - Алекс Линарес - вокали; Веселин Веселинов - Еко - контрабас; Георги Величков - акордеон, баян; Теодор Петков - пиано.

От 20:30 ч. писателят БОГДАН РУСЕВ ще представи компилация от избрани от него пасажи от различни свои произведения. Наред с това ще се акцентира и на абсолютно новото му издание "Туристът". Ето и една малка част в аванс: "Туристът не обичаше багаж. Всичко, което му беше необходимо, се събираше в една пътническа чанта, която на свой ред се събираше в отделението за ръчен багаж над главата в самолета. Туристът нямаше и лични вещи.

Ако нещо се случеше с багажа му, можеше да възстанови всичко за един ден, включително и файловете от черния си лаптоп, които копираше в електронната си поща." Богдан Русев (35) е автор на няколко сборника с разкази, детски приказки и романите „Ела при мен” и „Къщата”.

От 21:30 ч. сцената в Строежа очаква МИЛЕНИТА. Певицата съвсем наскоро издаде своя нов албум "GATO", на който публиката ще може да се наслади на живо тази неделя. Той е втори поред след "DO IT AGAIN" (2005 г.).

Албумът "GATO" („котка” на испански и италиански) е кръстен на едно от парчетата в него – „Gato Jmunderiño”. В албума има 14 песни – всички до една са композирани, аранжирани, написани и изпяти от самата Миленита. Парчетата са на английски, български и испански. Между тях има както силно мелодични любовни песни – „Сън, Сън”, „Няма”, така и песни за чистата радост от живота - “Sitting On the Fence”, а и парчета с хумористични текстове. В "GATO" има музика. Музика за тъга. Музика за смях. Музика за бар. Музика за плаж. Музика за любов.

На 23-ти януари вратите на клуб Строежа отварят в 17:00 ч. Билети за предстоящото нова издание на SUNDAY ART REPORT са на разположение в мрежата на Ticketstream.bg - Офис 1, М-Тел, Техномаркет, На тъмно, Ориндж, Мултирама, Строежа. Цена им е 8 лв. на предварителна продажба и 10 лв. на самата дата и на място.

Броят на билетите е ограничен! Препоръчваме предварително закупуване!

www.stroeja.com
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.