Следва

Международна графична изложбаCORPO EX/POST

Аварийно кацане в петък

Режисьори на филма са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а главните роли се изпълняват от Тодор Танчев...

Movies & TV преди 13 години

На 4 февруари, петък, от 21:45 ч. БНТ 1 ще излъчи българския филм „Аварийно кацане”. Това ще бъде и неговата първа телевизионна премиера в българския ефир.

„Аварийно кацане” е копродукция на БНТ и разказва историята на трима мъже, приятели от детски години, които се срещат след дълга раздяла. Всеки от тях е извървял своя път в живота – един е осъществил детската си мечта да стане пилот, друг, не толкова успял, защото не е могъл да стане пилот, е на път да пропадне, трети се е ориентирал към политическа кариера на местно ниво. Срещата ги връща назад в годините, когато двама от тях са били влюбени в едно момиче и са мечтаели да станат пилоти. Припомняйки си миналото, в днешния ден те се отправят по следите на една изгубена любов, на една изгубена мечта и на едно изгубено приятелство.

Режисьори на филма са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а главните роли се изпълняват от Тодор Танчев, Стефан Денолюбов, Христофор Недков, Елен Колева и др.

Всички те ще бъдат специални гости в студиото на предаването „Полет над нощта”, в същата вечер малко след филма.



Зрителите на БНТ1 ще имат възможността да задават своите въпроси към гостите в студиото, посредством жива телефонна връзка.

Сценаристи на „Аварийно кацане” са Мария Станкова и Васил Барков, оператор - Александър Станишев, музика - Христо Намлиев.

Филмът е отличен с Награда за най-добър телевизионен филм на 29-и Фестивал на българското игрално кино „Златна роза”, Варна 2010г.
 

More from View Sofia

More Movies & TV