Следва

"Стъклен дом" трескаво снима новите серии

Международна графична изложбаCORPO EX/POST

Изложбата е част от стартиралия през 2010 година графичен проект, иницииран от Академията за изящни изкуства...

Events преди 13 години

Днес от 18 часа в галерия „Академия”, НХА ще бъде открита международната графична изложба CORPO EX/POSTO. Експозицията включва 60 графични творби, които са съвременна интерпретация в областта на класическите технологии на високия и дълбокия печат, литографии, както и иновации, и експерименти на авторите.

Изложбата е част от стартиралия през 2010 година графичен проект, иницииран от Академията за изящни изкуства, Венеция и Националната художествена академия, София. Проектът се осъществява съвместно с музейната графична експозиция „Бартоломео Зане де Портезио“.

През месец август 2010 г. беше представена първата изложба в залите на Фондация Коминели Сан Феличе (Бреша), Италия, а през месец декември в галерия „Magazziho Del Sale 3“ към Академията за изящни изкуства, Венеция.

Основната тема на проекта е прилагането на традиционни и иноваторски графични способи, на авторски технологични експерименти, при създаването на съвременни графични произведения.


Доц. Димо Колибаров, Разходка ои хоризонта - офорт, акватинта, 2003

Целта е да бъдат установени връзки и трайни контакти, между двете престижни академии, както и да се представят творческите постижения на студентите и преподавателите „... да се срещнат, да се опознаят и взаимно да се провокират млади автори, някои от които все още следват, а други наскоро са поели по своя самостоятелен творчески път.

Чрез тези графични листове се осъществява един диалог, който със сигурност ще обогати участниците в него – от разликите в боравенето с графичните техники, през тематичния избор до чисто интелектуалния заряд на всяка от представените работи. Именно различията във всеки един от тези пластове са същинското богатство и ядро на този проект. Ядро, от което да се надяваме ще се зароди активен творчески, интелектуален и практически обмен.”

Васил Колев - преподавател в специалност „Графика”, Национална художествена академия.

CORPO EX/POSTO
международна графична изложба
1 – 14 февруари 2011 г.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?