Следва

Кът свиден и мил. Време за награди

Гениалните прости неща: Супа с праз и маслини

За един олекотен съботен обяд, ти предлагаме да си застроиш супичка. Съвсем гениално проста гъста чорба с...

Food преди 12 години

За един олекотен съботен обяд, ти предлагаме да си застроиш супичка. Съвсем гениално проста гъста чорба с маслини и праз. Опитай, става чудесно!Необходими са ти:

3 стръка праз
2. с. л. зехтин
2 с.л. ориз
2 яйца
100 грама маслини
сол и черен пипер на вкус
1 супени лъжица квасена сметана

След като почистиш и нарежеш праза на кръгчета, го задушаваш в зехтина до омекване. После добавяш вода и сол и оставяш да заври. После се добавят оризът, който предварително си измил, и маслините – почистени и нарязани на едри парчета.

След като оризът е сварен, сваляш чорбичката от котлона и застройваш с яйцата и квасената сметана, предварително разбити в купа, и добавяш черния пипер.

Отгоре пожелание можеш да поръсиш с пармезан.

More Food

Taste Sofia: Electro Camel

Food преди 2 месеца

Taste Sofia - една поредица за фини бохемски удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и живее като част от света. С неговото безкрайно разнообразие, фантастични възможности и усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...