Следва

Нашият седмичен плeйлист

Любен Дилов-син и Милен Цветков на домашна "премиера"

30 избрани имена от родния елит посетиха затворената прожекция на фентъзи хита „Game of Thrones” дни преди...

Events преди 13 години

30 избрани имена от родния елит посетиха затворената прожекция на фентъзи хита „Game of Thrones” дни преди световната му НВО премиера.

Семейство Ева и Георги Кузмови бяха първите “домакини”, които отвориха вратите на апартамента си в стара софииска кооперация в центъра на града, за да посрещнат феновете на фентъзи поредицата на Джордж Р. Р. Мартин.



Любен Дилов-син на сладки приказки с Милен Цветков, Милена Фучеджиева, Богдан Русев, Мартин Захариев са само част от посетителите в дома на журналиста и един от водещите на Екип 5 - Георги Кузмов.

Базиран на най-продаваната фентъзи поредица на Джордж Р. Р. Мартин - „Песен за огън и лед“, сериалът „Game of Thrones“ показва епичната борба за власт, разразяваща се на фона на едно обширно и изпълнено с насилие фантастично кралство. Още една гаранция за успешното филмиране на заплетената фабула на книгата е участието на автора Джордж Р. Р. Мартин като консултант на продукцията. Освен интигуващата среща на сложни характери, лентата впечатлява и с визулани ефекти, декори и костюми.



Първият сезон, включващ 10 епизода, стартира в понеделник, единствено по HBO. Премиерата в България е на 18-ти април от 22:00 часа, по-малко от денонощие след НВО премиерата в САЩ.

„Това не е безжизнена, непривлекателна PG-13 история за вечната борба между Доброто и Злото. Не, сир!”, споделят създателите на сериала Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс. „Тази история е изпълнена с жизнена сила и магнетизъм и много малко от персонажите могат да бъдат определени като изцяло добри (е, добре, може би Нед Старк). Тези история не е подходяща за деца и няма да изглежда добре, представена в двуминутен трейлър.”

Game of Thrones ще се излъчва по НВО всеки понеделник от 22:00 часа и дебютира на 18 април.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?