Следва

Кой е капитанът на La Grande Dame of Business този път

Агнешко в коричка. Наслада за сетивата

Макар и не велика, тази стъпка в страни от установените правила за печене на агнето спокойно би могла да се...

Стил преди 12 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален.

И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


Агнешко бутче в кора


Макар и не велика, тази стъпка в страни от установените правила за печене на агнето спокойно би могла да се нарече революция, защото това е един чудесен начин да се почете някой от празниците, изискващи трапезното присъствие на агнешко месо с нещо "по-така".

Необходими продукти за 4 порции:
1 агнешко или шилешко бутче
50 г меко масло
2 скилидки чесън
500 г бутертесто или готово маслено тесто
350 г сурова наденица
1 яйце
400 мл бяло вино
сол на вкус
пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Чесънът се нарязва на малки пръчици. Месото се набожда с остър нож и в получените дупчици се набожда чесънът. Поръсва се със сол и пипер, слага се в тавичка и се намазва с маслото. Слага се да се пече в загрята фурна на 180° С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща.

2. През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква. Изпеченото бутче се покрива с месото на наденицата и се увива в разточеното бутертесто. Краищата му се залепват с вода. Отгоре се намазва с разбитото яйце и се пече още 30 мин. в загрята фурна, докато хване златиста коричка.

More Стил