Следва

DIVAS' FLAVOUR с Белослава тази вечер

News Екстаз в четвъртък!

Да, официално двамата имат връзка. Сериозна при това. Но, въпреки клюките за развода на Дончо, който Алекс е...

Events преди 12 години

1. Орхан Памук пристигна в София с индийското си гадже

Нобеловият лауреат за литература пристигна вчера в столицата по покана на фондация "Елизабет Костова".
Любимият автор на голяма част от екипа ни се появи на летището сутринта, придружен от индийската писателка Киран Десаи. Двамата имат връзка от около година, като Киран е близо 20 години по-млада от него.

Вчера Памук получи наградата "Златен век" от министър Рашидов, а днес ще бъде награждаването му с титлата "доктор хонорис кауза" на Софийския университет.

Днес в 2 следобед писателят ще изнесе лекция на английски в аулата на Университета по повода, а привечер, в 7, в Червената къща, ще бъде и срещата му с читатели по повод току-що издадената на български негова книга с автобиографичен мотив "Други цветове".

2. Чехия мери пенисите на имигранти със специфични оплаквания



Имиграционните власти в Чехия взривиха чувството за справедливост на Еврокомисията тези дни, когато се разбра, че използват особен прийом при пресяване на желаещите да получат убежище в страната. Оказа се, че Чехия мери пенисите на мъже, които желаят установяване в страната, с аргумента, че в родината им ги преследвали за хомосексуалност. При пресяването властите си служели с т..нар. фалометрични тестове. При тях определилият се за хомосексуалист се подлага на различни видове сексуално стимулиране и след това се измерва степента на ерекцията му. Целта е да се провери дали мъжът наистина е хомосексуален. Ако това се установи, следва преценка дали реално има риск в родината му той да бъде преследван за това.

Комисарят по вътрешните работи на Евросъюза Сесилия Малмстрьом реагира веднага на информацията с изявление, че практика като тази е неприемлива и унизителна. Прилагането на такива тестове влиза в противоречие с член 4 и член 7 от Хартата на човешките права на Евросъюза, но със същия успех би следвало да се приеме за абсурдна и за всяко друго място по света.

3. Лейди Гага задмина Опра в листата на най-влиятелни известни личности по класация на списание Forbes.



Класацията се базира на приходи на звездите, поява пред медиите и популярност сред зрителите. Forbes постави Гага на първо място, задминавайки вечната тв икона Опра Уимфри. За последните 12 месеца симпатично лудата Гага има приходи над 90 милиона щатски долара, 32 милиона фена в страницата си във фейсбук, както и над 10 милиона последователи в Twitter. Ех, дали и ние да не заложим на дрехите от месни продукти?!

4. Говорейки за Опра, може би си чул, че нейното шоу ще приключи жизнения си път на 25 май тази година.



Водещата се оттегля от 25-годишната си продукция, а в последното си предаване е поканила специални гости, които ще отправят своите впечатления и пожелания към легендата. Шоуто се очаква да бъде най-емоционалното досега, а Америка ще страда заедно с хилядите й фенове навсякъде по света. Дотогава остават да се излъчат само още 6 предавания, обяви Опра в Twitter. Ще гледаме с интерес!

5. Българската филмова академия ще отличи с награда за цялостно творчество писателят Георги Мишев на предстоящата годишна церемония на 25 май, 2011 година.

Сценариите на 75-годишния Георги Мишев стоят в основата на някои от най-големите успехи на българското кино: "Момчето си отива" (1972), "Селянинът с колелото" (1974), "Не си отивай" (1976) и "Матриархат" (1977) на режисьора Людмил Кирков, "Преброяване на дивите зайци" (1973) и "Вилна зона" (1975) на Едуард Захариев, "Дами канят" (1980) на Иван Андонов и др. Отделно Академията обяви номинациите за филми, които са били показани публично през 2010 г. Състезават се 16 игрални, 30 документални и научнопопулярни и 7 анимационни филма.
Какво беше българското кино преди, какво стана сега!

6. След успеха на „Revelation” Алекс Раева и DJ Doncho са готови и със следващия си музикален проект “My Love”.


Снимки: Костадин-Кръстев Коко

Да, официално двамата имат връзка. Сериозна при това. Но, въпреки клюките за развода на Дончо, който Алекс е причинила, това не им попречи да са и стабилен професионален тандем, който произвежда хубава музика.
Стилът на новото парче е комбинация от dance и house музика, съчетана с мелодичните вокали на певицата. Автор на текста е Александра, а музиката и аранжиментът са дело на едно от най-утвърдените имена на българската клубна сцена - DJ Doncho. В клипа към сингъла е заложена главно играта на ярки и ефектни светлини, преплетени с много топли цветове и настроение. Александра показва, както винаги впечатляваща визия, съпроводена от най-актуалните модни тенденции за сезона с акцент върху металните и огледални материи и аксесоари.

Новото видео е заснето от Костадин Кръстев-Коко и Борислава Борисова, като идеята за клипа отново е на Жоро Петков. За грима на певицата се погрижиха Мария Станкович и Венцислава Койчева.

„My Love” излиза ексклузивно в сайта Vbox7.com, а официалната премиера на видеото в българския музикален ефир e на 20-ти май. В момента изпълнителката подготвя и ново парче, което се очаква да излезе началото на юли 2011.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?