Следва

Големият финал на Lord of the Chefs. Кой ще спечели играта?

News Екстаз в четвъртък: Кой пее със Скарлет; какво открадна Бийонсе; кой задигна бижутата на бившата първа дама

Снощи тя пусна изявление, че всъщност танцът й е препоръчан от нейния гримьор и тя го е гледала няколко пъти в...

Events преди 12 години

1. Актрисата Скарлет Йохансон и музикалната група "Massive Attack" са записали заедно песен за саундтрака на мексиканския филм "Days of Grace".

Песента се казва "Summertime", а филмът е прожектиран на кинофестивала в Кан.

Продукцията "Days of Grace" e дебютен филм за режисьора Еверардо Гут и разказва за три човешки съдби по време на три издания на световното първенство по футбол. Въпреки че е по-известна като актриса, Скарлет Йохансон вече има два албума.

През 2008-а тя издаде дебютния си албум "Anywhere I Lay My Head", съставен изцяло от кавъри на Том Уейтс, а година по-късно последва "B reak-Up", съвместно записан с Пийт Йорн.



2. 16 игрални, 30 документални и седем анимационни филма показани у нас от 1 януари до 31 декември 2010 г. се състезаваха за наградите на Българската филмова академия, които се състояха в кино "Люмиер”.



Най-добър игрален филм на 2010г. според Българската филмова академия е „Подслон” на Драгомир Шолев.

Дебютантът в игралното кино – Шолев, получи и наградата за режисура, а продукцията заслужи също наградата за филмова сценография - на Ванина Гелева, отличена и за Tilt. "Кметът" на Адела Пеева и Антоний Дончев е най-добрият документален филм за 2010 г. според БФА. Главна мъжка роля бе присъдена на Мариан Вълев в "Лов на дребни хищници", а за главна женска роля бе избрана Светлана Янчева в "Светото семейство".

3. В Холивуд пък се подготвят за третата част на "Дневникът на Бриджит Джоунс".




В новата комедия отново ще участва Рене Зелуегър, придружена от британските й колеги Колин Фърт и Хю Грант.

Зелуегър не се е снимала от една година след последната й комедия "Моята любовна песен", излязла по екраните през април 2010 г. Десет години след "Дневникът на Бриджит Джоунс" Рене отново ще влезе в ролята на своята героиня, страдаща от екзистенциални кризи на тема любов. Този път тя ще изпадне в кризата на 40-годишна жена, която иска да стане майка възможно най-скоро. Дали развитието на сюжета ще завърши отново щастливо за Бриджит Джоунс?

4. Бийонсе бе набедена, че е изкопирала шоуто на друг изпълнител по време на наградите Billboard.



Снощи тя пусна изявление, че всъщност танцът й е препоръчан от нейния гримьор и тя го е гледала няколко пъти в youtube, което я е вдъхновило да работи над усъвършенстването му в продължение на една година.

Признава откъде е изчерпила музата си, но отрича да е изкопирала. Дори направи публично извинение пред обвинилата я Lorella Cuccarini като каза „Никога не съм работила толкова много над нещо в живота си, колкото за изпълнението ми на наградите Billboard”. По всяка вероятност няма да й се наложи да отговаря пред съда.

5. С помощта на спътници в Египет са открити нови 17 непознати досега на науката пирамиди, повече от хиляда гробници и три хиляди древни жилища, съобщават американски изследователи.



Това е станало възможно, благодарение на инфрачервеното сканиране на земната повърхност, над което е работено повече от година от учени от лаборатория в Алабама.

Те са анализирали снимките, получени от спътниците, намиращи се на разстояние повече от 700 км над Земята. Мощните им камери могат да открият на земята обект с размер по-малък от метър. Дали Египет няма да стане още по-атрактивен за туристите?

6. У нас пък бившият президент Петър Стоянов се превърна в атракция след като нагли крадци са обрали жилището му на ул. "Кузман Шапкарев" в столицата.



Обирът е станал в периода от 13 часа на 21 май до 19 часа на 22 май, когато в жилището, което се намира в района на Централна поща, е нямало хора, съобщиха от СДВР, цитирани от агенция "Стандарт Нюз".

Тогава Стоянов е бил във Виена, а според непотвърдена информация крадците са отмъкнали бижута на бившата първа дама Антонина Стоянова и три маркови часовници на Стоянов.

И други известни политици са ставали жертви на обири, четем в dir.bg. През 2008 г. бившият заместник-министър на външните работи Феим Чаушев бил обран два пъти в рамките на по-малко от три месеца. В края на август крадци разбиха и ограбиха жилището на Чаушев на столичната улица "Персенк", като отмъкнаха вещи, бижута и пари в левове и валута на обща стойност 100 000 лева.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?