Следва

Жоржи Амаду за ваканция или необикновен уикенд

News Екстаз в четвъртък: Каролина Ерера направи булчинската рокля на Белла, Даниел Вълчев написа книга, Дамите със стил лесно стават шефове

За тази дата е предвидена световната премиера на първата част от последния филм за вампира, влюбен в...

Events преди 12 години

1. Поп звездата Лили Алън се омъжи в малка църква близо до родния й дом в Глочестършайър, в Западна Англия.

Това не е новина от днес или от вчера, а от миналата седмица, но искахме да ти покажем два прекрасни кадъра от самата церемония.

26-годишната певица, която е бременна, се омъжи за Сам Купър в събота. Тя беше заведена до олтара от баща й – актьора Кийт Алън, а на тържеството присъстваха 100 души. Доста скромно за поп звезда, но пък с допълнителна охрана, която трябвало да пази младоженците.

Булката и младоженецът са заедно от 2009 година.



2. След тази на Кейт, глобален интерес предизвика и сватбената рокля на Белла от ”Здрач”. Истерията е налице. 




Вече е ясно кой стои зад дизайна на произведението още преди самото събитие - великолепната Каролина Ерера.

Самите продуценти на "Здрач" потвърдили новината в Twitter. "На 18 ноември всички ще могат да видят роклята на Каролина Ерера, в която ще бъде облечена Бела".

За 18 ноември е предвидена световната премиера на първата част от последния филм за вампира, влюбен в обикновено момиче - "Здрач 4: Зазоряване първа част".

За радост на всички тийнейджъри, а и техните майки и бащи, авторката на книги Стефани Майер подсказа как ще изглежда сватбеният тоалет на Бела.

"Роклята й ще бъде старомодна, за да подхожда на старинния й годежен пръстен. Ще бъде много елегантна, от бял сатен с дълги ръкави. Нямаше как да я направим с голи рамене, тъй като този дизайн стана популярен в последните десетина години и няма да подхожда на класическата церемония, чиято тема е блясъкът от времето на Едуард (19 век).

В ролята на Белла и вампира Едуард са Кристин Стюард и Робърт Патисън.

3. 8 истории на Даниел Вълчев, излизат в книга



8 истории, някои от които преживени лично, други - по изрезки от вестници или споменати от приятел. Стават “8 1/2”. Така се казва новата книга на харизматичния Даниел Вълчев.

С нея бившият образователен министър и настоящ университетски преподавател се регистрира в списъка със съвременни български автори.

"Речта винаги ме е вълнувала, чета много и безразборно, а от време на време и пиша. Много хора прописаха в последните години. Дори тенденцията е колкото по-малко четат, толкова повече да пишат", казва Вълчев за книгата си.

А иначе е повече правист, а на литературата гледа като удоволствие, в което се е потопил.
А е “8 1/2”, защото половинката всъщност е есе на края на сборника. В него Вълчев разказва защо пурата никога не е просто пура и какво го е подтикнало да напише книгата. Както и защо я е кръстил така - на едноименния филм на Федерико Фелини.

Интересно четиво. Струва си!

4. Адриана Скленарикова на зъболекар във Велинград



Освен шанса да се срещне лично с българския премиер моделът с най-дългите крака имал шанса да попадне на добър велинградски зъболекар, пише 24 часа, по време на няколкочасовото си пребиваване в града.

Във Велинград е преговаряла за ноу-хау в областта на СПА услугите с представители на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите.

Деловият им обяд се състоял от чорба, печено агнешко със задушени картофи, фасул, кьопоолу и сладолед с горски плодове, пише вестникът. Да, обаче, докато опитвала вкусните традиционни ястия, манекенката получила внезапен зъбобол и се наложило да посети местен зъболекар. Това ще е бил един от най-щастливите случаи на стоматолога - не всеки ден такива крака сядат върху зъболекарския стол.

От благодарност, че специалистът овладял бързо положението Адрианаа се снимала за спомен с медика. Пред местните бизнесмени Скленарикова признала по-късно, че ужасно се страхува от зъболекар, но нашият герой се справил фантастично.

5. Дами се канят за шефове преди 30 г.



Според изследване на на "Стантън Чейс България" 49% от успешните бизнес дами у нас са заели управленска позиция преди 30 г. Разбира се, в статистиката са участвали само 150 българки, но все пак това си е сериозен процент успели дами.

Най-много са представителките на нежния пол в маркетинга, човешките ресурси и финансите, а най-малко - в строителството, енергетиката и IT.

Това е радостна новина за българския бизнес, след като много мъже признават, че жени на ръководни постове се справят по-професионално и организирано от тях.

80 % от анкетираните твърдят, че красотата и стилът са много важни за да те наемат на такава длъжност, което ни напомня да се грижим редовно за хубавата кожа, косата и да не пренебрегваме никога дори и малките детайли в гардероба си.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?