Следва

Нашият седмичен плейлист. Горещ като старта на лятото

News Екстаз в четвъртък: Градска жега до събота, Асен Блатечки се снима с котки, първи летни намаления, Алая оспори модния вкус на Анна Уинтър

Днес температурите в страната ще достигнат цели 36°, а утре се очаква в последния работен ден от седмицата...

Events преди 12 години

1. Горещо е, спасявай се с огромни количества вода и си намери хубав хладен ъгъл.

Днес температурите в страната ще достигнат цели 36°, а утре се очаква в последния работен ден от седмицата 38-градусова жега, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
В София днес градусите ще достигнат 32°, по морския бряг се очаква температурите да варират между 26-30°.

По Черноморието обаче хлад ще донесе морският бриз. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал. Морски жители, в момента много ви завиждаме!

Над планините също ще бъде слънчево, така че спасение няма.

И като всяко хубаво нещо и жегата си има край. Значително ще се промени времето в събота, когато ще бъде слънчево до обяд, а след обяд очакваме превалявания. Над източните райони ще вали до вечерта, там ще се развиват и гръмотевични бури. Вятърът ще се усили и от северозапад ще започне да нахлува студен въздух.

2. За да отпразнуваме знойните температури, може да си устроим един ползотворен шопинг от първите намаления в София.



50% и 30% на пролетно-летните колекции ще те зарадват приятно в жегите в магазините ни Benetton, Sisley, Motivi. В Max Mara, Furla, Marc Cain, Max&Co, Marella, Palmers, D&G, Trend Box, Ermenegildo Zegna.

В Benetton например можеш да си намериш пола за 30 лв., рокля за 37 лв. или обувки за 42 лв. А мъжка риза ще ти струва 27 лв.

В любимата ни Furla чанта в лятното коралово е вече 203 лв., а сандалите в пясъчен цвят - 224 лв.

Среща на Витошка, след 18.30?!

3. Един от 10-те най-сексапилни мъже в българското публично пространство Асен Блатечки се снима със седем малки котета.



Девет месеца след старта си, кампанията за осиновяване на домашни любимци на Радио Magic FM „Вземи ме вкъщи“ може да се похвали с петнадесет осиновени кучета и котки.

Рекламните снимки на Асен и компанията от 7 котки ще са по столичните улици и булеварди от 26 юни, неделя, и...ДА - въпреки големия брой домашни любимци около себе си, той пак е много секси.

4. Джордж Клуни и приятелката му Елизабета Каналис се разделиха



Красавецът Клуни и изгората му, с която живееха в романтична къща в Италия, Елизабета Каналис обявиха, че са прекратили двегодишната си връзка.

Във връзка със спекулациите за това кой е нещастно зарязаният, младата Елизабета твърди, че е толкова щастлива, колкото е била и на 18, когато за първи път среща любовта си.

Едва ли прелива от щастие след като наскоро дори говори за плановете й с Джордж да минат под венчилото. Но да обвържеш холивудски актьор на средна възраст прочут хубавец и женска мечта, явно не е сред най-лесните задачи, ако ще да си точно толкова млада и хубава, колкото е Елизабета.

5. Azzedine Alaïa се изказа смело за Лагерфелд като заяви, че не е фен на творчеството му. А с Анна Уинтър е безмилостен – тя няма никакъв вкус за дрехи.



Може да мислиш, че индустрията е лицемерна? Да, защото всичко е бизнес и така трябва да бъде. Не и за Азадин Алая обаче.

Смелият дизайнер не скри пред журналисти, че не харесва работата на Карл Лагерфелд като творческа личност. „Твърде карикатурни са ми неговите инспирации”, казва Алая. „Освен това човек никога през живота си Лагерфелд не е докосвал ножица, продължава с откровенията си дизайнера.

С Анна Уинтър пък Алая е направо жесток:
„Тя управлява много добре модния гигант, това не го оспорвам, но силата й не е в модната част. Когато видя как се е облякла, не вярвам, че този човек може да има вкус. И не ме е страх да го кажа, защото тя не ме е включвала в сесиите на Vogue от години, въпреки че съм сред най-добре продаваните дизайнери в Щатите и разполагам със 140 квадратни метра в Barneys.

Явно сблъсъкът между двамата не е от вчера или от днес. Но ни харесва тази откровеност. Ако не друго, е пикантно за консумация.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.