Следва

CLUB DES BELUGAS

Защо си струва да прочетеш "Омагьосването на Лили Дал" от Сири Хуствет. И да я спечелиш

Ето ти няколко основателни причини да прочетеш новата книга на български "Омагьосването на Лили Дал" на Сири...

Books преди 12 години

Ето ти няколко основателни причини да прочетеш новата книга на български "Омагьосването на Лили Дал" на Сири Хуствет от издателство Колибри:

- Защото „трилър, който би могъл да бъде написан от Кафка” е мнение на критиката, което не може да бъде подминато току-така.

- Защото картината, която Сири Хуствет рисува на провинциалното градче в Минесота е точно както си представяме Америка през 50-те и ако не беше толкова морбидна, бихме искали да сме там.

- Защото вече познаваме увлекателния й изтънчен стил на самата Сири Хуствет.

- Защото имаме нужда от книга, която да е интелигентно написана, без да дотежава.

- Защото не само образът на Лили Дал, но и тези на останалите герои, са толкова живи и цветни, че не ни позволяват да оставим книгата.


Сири Хуствет със съпруга си Пол Остър

- Защото ако не друго, то поне фактът, че Сири е съпруга на големия американски писател Пол Остър, е достатъчен, за да предизвика интереса ни.

В романа Сири Хуствед ни пренася в малко градче в щата Минесота, къде обичайно всички се познават, за да ни срещне със сексапилната 19-годипна Лили Дал, амбицирана да стане втора Мерилин Монро, докато работи като сервитьорка в местната закусвалня. Цялото население на града сякаш е съставено от зловещи ексцентрици, сред които са заекващият задръстен Мартин, бивш съученик на Лили, който колекционира снимки на трупове, и художникът от Ню Йорк, Едуард Шапиро, чиито странности тревожат жителите на градчето. Докато Лили репетира "Сън в лятна нощ", из града се носят слухове, че някой разнася женски труп, и Лили, убедена, че за това е виновен Мартин, рискува живота си, за да се добере до истината.

А за да спечелиш тази книга, трябва да ни изпратиш на познатия ти [email protected] твоят омагьосващ и разхлаждащ летен коктейл, без значение какво съдържа, запазена семейна рецепта или авторска импровизация, който приготвяш за голямо парти у дома, редовно в събота вечер или просто за да се настроиш на лятна вълна.

Чакаме те!
 

More Books