Следва

Ненчо Балабанов и Криско ще са част от фестивала Bansko Beat

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 3 до 8 май

Седмицата има своите завои, отбивки и лъкатушения, задачата е да избереш тези, след които ти се иска да хукнеш...

Events преди 7 години

Седмицата има своите завои, отбивки и лъкатушения, задачата е да избереш тези, след които ти се иска да хукнеш...

Ето ги, усетени и пожелани от нас, в един и кратък, и не съвсем, отрязък от време, точно 7 дни:    

1. КОМЕДИЯТА: На 6-ти ще гледаме премиерата на "Денят на мама". Води се романтична комедия, трейлърът изглежда симпатичен, а режисьор е Гари Маршал. Can't wait!

2. ЕКШЪНЪТ: Тази седмица ще можем да се потопим и в „суперсвета” на Марвел, защото дългоочакваният филм Captain America: Civil War (Първият отмъстител: Войната на героите) вече ни очаква на големия екран! Празничните дни току що станаха плюс един!

3. НЕЩО СЛАДКО: Напук на лошото време ще ядем сладолед. Няколко цвята gelato от "100 грама сладки" са в състояние да върнат на момента усмивката на лицата ни, която дъждът преди това е свалил /дали да не му пожелаем вече да спре!/.

4. ФЕСТ: И след сладоледа, щастливи и заредени с много и нова енергия, се понасяме към НАТФИЗ за седмия международен фестивал на анимационния филм "Златен Кукер". Той ще тръгне на 9-ти май и ще му се радваме чак до 15-ти. Или с други думи една седмица, в която детето в нас ще тържествува със специалната селекция от над 400 анимационни филма, създадени през последните две години. Ще има и майсторски класове, семинари, изложби и творчески работилници, а пълната програма следим тук>>

5. КРАСОТАТА: Moisture Surge е като висока чаша със студена вода - освежаващ, възстановяващ и 100% задоволяващ жаждата. Само малко количество, нанесено върху всеки друг хидратиращ продукт увеличава и подсилва хидратиращите му свойства през деня и нощта. Може и без значение кога да нанесем просто при чувство за сухота, за да запее кожата ни химна на перфектно утолената жажда.

Взимаме си го точно през тази седмица, защото най-универсалният продукт за хидратация на CLINIQUE е вече на нова, достъпна цена! Ура за Moisture Surge Extended Thirst Relief 50 мл за 59 лева! Във всички магазини, предлагащи марката, от май.

6. КНИГАТА: Няма как да пропуснем да си купим и нова книга. Избираме да е "Прилепът" на норвежкия криминален автор Ю Несбьо. Дебютният му роман ни грабна с неподправеното бунтарство на инспектор Хари Хуле, който ще трябва да се справя с разследването на зверско убийство в Австралия. Вълнуващите разкрития и трудности по разгадаването на случая ще ни държат в напрежение и ще запълват скуката в задаващите се няколко дъждовни дни. 

"Прилепът" на издателство "Сиела" е вече по книжарниците.

7. БАРЪТ: Денят е сряда. Часът е 19:00. Обичаме да отделяме време за нас и приятелите ни. А мястото, което избираме за коктейл в приятна компания е Sense Rooftop Bar. Обичаме центъра на София, а гледката от деветия етаж е феноменална и спираща дъха. Релакс, пространство, небе, звезди, премиум марки алкохол и кулинарни изкушения - всичко, от което имаме нужда за прекарване на една прекрасна вечер. Без значение дали имаме романтична среща, бизнес обяд или събиране с приятели - знаем, че този бар е правилният избор.    

Sense Rooftop Bar се намира на бул. Цар Освободител 16. 

 

8. ИЗЛОЖБАТА1:
Най-утвърдените в страната и чужбина графити майстори на едно място в "Червената точка". Любопитна и динамична, съответстваща на света на младите хора в момента. Изложбата е там до 26-ти май.

9. ИНСТАЛАЦИЯ: Все още сме на вълна изкуство, затова в утрешния ден, 4-ти май, посещаваме мултимедийната полиекранна инсталация "Лични местоимения: Ние, Вие, Те", която е част от 21-то издание на фестивала "Салон на изкуствата" и ще се проведе в Националния дворец на културата, с начален час 18:30. 

10. ИНСТАЛАЦИЯ 2: Продължаваме в същия дух, ден по-късно, на 5-ти с видео инсталацията на Димитър Солаков "Воден проект". Тя ще показва различни водни източници като реки, потоци, извори, ручеи и дори чешми на 12-те инсталирани монитора отново в Националния дворец на културата, където може да бъде видяна до 12-ти май. Начален час на откиването - 18:30, а всеки ден от 11:00 до 19:00 ч. изложбата ще може да бъде разглеждана.



11. ТЕАТЪР: На 6 май Независим театър ще отпразнува първия си рожден ден със спектакъла „Омайна нощ" на Жозиан Баласко. Специално по повода две от лицата на театъра – Асен Блатечки и Мария Сапунджиева ще влязат в ролята на домакини и ще почерпят присъстващите с парче вкусна торта преди постановката.


 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?