Следва

ViewSofia препоръчва: Ледени плодови екстази в Confetti

Eстествено сладко и полезно - печени моркови и репички

Никога не ни беше хурмвало, че можем да печем репичките, вместо да ги ядем на салата. Но приятната им горчивина...

Food преди 12 години

Никога не ни беше хурмвало, че можем да печем репичките, вместо да ги ядем на салата. Но приятната им горчивина се съчетава чудесно със сладостта на морковите, които леко се карамелизират, приготвени по този начин. Можете да поднесете като като гарнитура или самостоятелно ястие, подсилено от малко сирене и вкусен хляб.

3/4 кило моркови
1 връзка репички
1-2 лъжици зехтин
нарязан пресен копър
сол, пипер


Загряваме фурната на 220 градуса и през това време срязваме репичките на две, а морковите белим и също срязваме, ако не са съвсем тънки. Нареждаме в съд за печене и поръсваме със зехтин, сол и черен пипер. Печем 20-30 минути и поднасяме, поръсено с копър.

 

More Food

50-те най-добри ресторанта в света за 2024 so far

Food преди 1 седмица

Винаги очаквани и никога обикновени, имената на 50-те най-добри ресторанта в света за 2024 г. бяха разкрити наскоро в Лас Вегас. Заведения, предвестници от Европа (Disfrutar от Барселона е на първо място!), Азия, Латинска и Северна Америка доминират в първата половина на топ 100.

Scandi рецепта: глобално обожаваните шведски кюфтенца

Food преди 1 месец

Усещаме как идните седмици са последното време, в което имаме ентусиазъм за предимно-месни манджи (преди да дойдат жегите и аз-съм-само-на-салата), затова приготвяме БЛВ (бързо, лесно, вкусно) класическите мини скандинавски кюфтенца!