Следва

News Екстаз във вторник: Памперсите атакуват, Бракът на Кардашян трае 72 дни, Одобриха бюджета за 2012, С включени фарове от днес

Sofia Architecture Week започва днес

11 лектори ще представят идеите си за “Архитектура с неограничени възможности?”

Events преди 12 години

Програмата на фестивала съдържа: 14 изложби, 12 лекции, 7 работилници, 8 дискусии, 3 теми с посещение на специални обекти, 2 музикални партита, работни срещи, презантации, 4 филмови прожекции и др, които търсят отговора на въпроса “Архитектура с неограничени възможности?”.

11 архитекти от 11 държави ще представят, по време на Sofia Architecture Week 2011, своята конпецпия за възможностите на съвременната архитектура да променя света около нас. Фестивалът се организира за четвърта поредна година от ЕДНО, фондация “Америка за България” и Столична община. Програмата е част от културния календар на София, кандидат за Европейска столица на културата 2019 и ще се проведе от 1 до 6 ноември в София, с основна локация: Перформ Бизнес Център, пл. Позитано 2.

Фриц Хаег е първият лектор на SAW 2011 и ще засегне темата за перспективите за развитие на архитектурната професия. Той е тясно ангажиран с промяната на застроената среда, както и с промяната на гледната точка спрямо нея.
Лекцията му е на 1 ноември, от 20:00 до 21:00 ч, Перформ Бизнес Център.

Алберто Яковони се интерeсува от обществени пространства. Според него те имат огромен потенциал, който надхвърля настоящата им употреба.

Лекцията му е на 2 ноември, от 20:00 до 21:00 ч, Перформ Бизнес Център.

Алберто Яковони ще вземе активно участие в работилницата на студио Funkt за изграждане на Мобилна градска обществена станция.

Томас Конг е многократно награждаван архитект в Сингапур. Той е и преподавател, силно обвързан с проекти, които разглеждат „другата“, не-строителна, страна на сградите. Стратегиите за архитектурна намеса, които предлага, не произвеждат архитектура в буквалния и познат смисъл.

Лекцията на Томас Конг е в четвъртък, 3 ноември, от 20:00 ч, в Перформ Бизнес Център.

Той ще вземе участие и в работилницата на архитектите от Whata, които ще работят заедно с доброволци за “Идеалната детска площадка”.

Георги Станишев е един от най-изтъкнатите български архитекти. През 2008 г. е бил куратор на българския павилион на Венецианското биенале на архитектурата. Има изяви като независим експерт за фондация Мийс ван дер Рое и ред публикации в световни издания.

Лекцията на Георги Станишев е на 5 ноември, от 11:00 до 12:00 ч, в Перформ Бизнес Център.


На 5 ноември (събота) от 10:00 ч. до 19:30, в Перформ Бизнес Център лекции ще изнесат още: Хавиер Пеня (Испания), преподавател с 12 годишна практика, който изследва алтернативните решения отвъд традиционната архитектура и урбанистика; Саня Галич и Игор Грозданич, от сараевското студио Non Stop, специализирали в градското планиране и обществените сгради; известният Феликс Клаус съосновател на едно от най-успешните холандски студия в Европа с офиси в Амстердам и Париж: Claus en Kaan Architecten; румънският архитект и редактор на списание Цепелин – Щефан Генчулеску и др.

Лекциите са единствената платена част от програмата на фестивала. Таксите са на изключително ниски цени, със специални пакети за студенти. За регистрация - посети сайта ни http://edno.bg/sofiaarchitectureweek/registration/

Повече за програмата и лекторите, виж тук:
http://edno.bg/sofiaarchitectureweek/
http://www.facebook.com/SofiaArchitectureWeek

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.