Следва

8 февруари, сряда

Питателен пилешки пай

Днес сме малко по-разточителни в съставките и усилията, но пък си заслужава. Пилешкият пай трябва да бъде ...

Food преди 12 години

Днес сме малко по-разточителни в съставките и усилията, но пък си заслужава. Пилешкият пай трябва да бъде сочен и богат на вкус. Ще ти е нужно тесто, но ако нямаш време, може направо да отскочиш до магазина да си купиш. Увери се, че е прясно и се захващай с направата на плънката.

Нужни продукти:
6 пилешки гърди
Зехтин
1 лук
1 морков
200 гр целина
2 скилидки чесън
Сол, пипер
Лимонова кора
Прясна мащерка
Клонче розмарин
250 гр крема сирене

Използвай чукче и хаванче, за да смелиш чесъна, солта, пипера и пресните подправки. Добави зехтина и направи кашичка. Намажи пилешките гърди със сместа и ги постави в огнеупорен съд. Нарежи зеленчуците на парченца и ги разпредели около пилето. Печеш всичко за около половин час. След което махаш пилето и зеленчуците от съда и останалия сос изсипваш в отделна тенджерка. Нека да поври, докато остане около 250 мл бульон. Свали от котлона и добави топеното сирене. Опитай на вкус и добави пилето и печените зеленчуци. Ето какво правиш със зеленчуците…

Нужни са ти:
2 тиквички, 2 моркова, 2 бр червен лук, 2 картофа, Зехтин, Прясна мащерка, Сол, пипер, Няколко капки балсамов оцет.


Нарежи зеленчуците на дребно, като крутони, смеси ги с подправките и мазнината и ги остави на хартия за печене. Печи ги във фурната заедно с пилето, докато са леко покафенели.

След това ги остави да изстинат и ги разпедели в тавичка за пай. Извади тестото и го оформи в нужната форма на тавата. Намажи ръба на тавичката с яйце и постави тестото отгоре като капак на плънката. Хубаво оформи ръба на тестото и отгоре намажи с останалата част от яйцето. Направи малка дупка в средата, за да излиза парата и печи на 200 градуса, докато тестото бухне и се опече до златисто.

Наслади се на тази питателна рецепта, която освен вкусна е и идеална за ежедневно балансирано хранене.
 

More Food