Следва

17 февруари, петък

Направи си сам троен сандвич с телешка пържола

Днес ще ти покажем стъпка по стъпка как да си направиш троен сандвич с телешка пържола.

Food преди 12 години

Днес ще ти покажем стъпка по стъпка как да си направиш троен сандвич с телешка пържола. Ако предпочиташ друго месо, можеш да замениш телешкото. Трябва ти около половин час за всичко. А сочната пържола с марината можеш да използваш и за основно ястие с гарнитура от пържени картофки.

Ето и съставките:

2 бр пържоли около 200-250 гр.
4 скилидки чесън, намачкани добре
Малка връзка магданоз
6 с.л. зехтин
1 обикновен, може и поизсъхнал хляб
1 нарязан домат
6 листа салата/маруля



Предварително приготви маринатата от чесън, магданоз, зехтин и черен пипер и намажи пържолите. Остави така да поемат и загрей тигана.



Вземи всяка от пържолите и ги опечи на загретия тиган, докато покафенее добре или да е полу-сурова, ако предпочиташ алангле.
 




След това махни месото, почисти с кухненска хартия тигана, сипи малко зехтин и на слаба температура опържи филиите хляб от двете страни. От измитите листа салата направи четириъгълници колкото пържолите.



Направи сандвичите от тънки резени пържола, листа салата, резени домат и след това пак филия, като повториш пластовете. За един сандвич са ти нужни три филийки хляб.

По желание може да направиш и сос от майонеза, сос табаско и малко лук.

Сигурни сме, че ще си оближеш пръстите с тази вечеря за шампиони, а близките ти ще те похвалят отново за кулинарните ти умения.

 

More Food