Следва

26 април, четвъртък

Плодова салата със скариди

Ако искаш свежа идея за вкусна салата това е рецептата за теб. Много е лесна и бърза за приготвяне. Съчетанието на свежест и аромати между ананаса и останалите продукти е зашеметяваща.

Food преди 12 години

Ако искате свежа идея за вкусна салата това е рецептата за теб. Определено подобно ястие, сервирано в издълбан ананас ще изненада приятно цялото семейство или гости. Много е лесна и бърза за приготвяне. Съчетанието на свежест и аромати между ананаса и останалите продукти е зашеметяваща. Много малко хора биха си представили във фантазиите си салата с ананас, а какво ли остава ако я сервираш.

Продукти:


150 гр. ябълки
1 средно голям ананас 
100 гр. малка къдрава салата
150 гр. скариди
200 гр. майонеза
50 гр. хрян

Начин на приготвяне:

Срежи ананаса на две равни части, с помощта на нож и лъжица изрежи и изгреби вътрешността на ананаса.



Нарежи на кубчета извадената вътрешност на ананаса. Нарежи обелените ябълки на ленти, листата от малката къдрава салата, нарязани също на ленти.



Свари скаридите в посдолена вода. Ще разберш, че са готови, когато не са прозрачни на цвят и с розови оттенъци. Изцеди ги много добре от водата и ги почисти от люспите. Опашките от сварените скариди се разбъркват с майонезата, в която е прибавен настърганият на ситно ренде хрян, и сол на вкус. Добави и тях към останалите продукти.



След всичко това напълни половинките ананас с готовата салата.

Тази приказна рецепта е гаранция за истинско лятно настроение!




 

More Food