Следва

23 май, сряда

Омагьосващи сватбени бонбони от "Вкусно с Йоли"

Обърнахме се към Йоли с предложението да ни изненада със своята идея за подарък на булката в най-важния ден и ето с какво ни очарова тя - домашни шоколадови бонбони!

Food преди 11 години

Продължаваме да следваме сватбената линия и днес и с удоволствие ще те запознаем с една истинска кулинарна фурия - Йоланта Делибозова-Йоли от блога "Вкусно с Йоли".

Обърнахме се към нея с предложението да ни изненада със своята идея за подарък на булката в най-важния ден и ето с какво ни очарова тя:

"Сватбената торта винаги е много красива и елегантна, нещо, което наистина можеш да видиш само в този ден. Но за мен най-ценните неща са онези малки незабележими на пръв поглед дреболийки, които сам си направил. Защото си вложил цялата си любов за да зарадваш близкия човек. Не е нужно да подариш диамант за да накараш любимия човек да се почувства най-специалния на света. И един бонбон ще го накара да се усмихне и да е истински щастлив. Подарете няколко бутикови бонбончета, направени от вас на красивата булка и тя никога няма да забрави това. Лесно е, опитайте ... "

А ето и тези малки съвършенства, пълни с шоколадови мечти, които всяка булка би искала за сватбата си:



Първо си стопи шоколада на водна баня. След това намажи с шоколад (с помощта на четчицата) вътрешната страна на хартиените капсули и ги остави да се втвърдят. Положи още един пласт шоколад и отново остави да се втвърдят. Ако през това време стопения шоколад е започнал да се стяга, затопли го леко на водна баня.



Ако желаеш може да сложиш на дъното на намазаните капсули малко захаросани ядки или портокалови корички. Направи го докато шоколада още е течен за да може да залепнат по него. Напълни готовата шоколадова капсула с шоколад, ганаш, крем, сметана, захаросани или карамелизирани плодове и ядки и др. Пълнежът е въпрос на въображение.



А тези са намазани с бял шоколад и кафяв пълнеж. Вариантите наистина са много. Използвай въображението си.

Да ти е сладко!

За повече прочети във "Вкусно с Йоли".

Още красиви ствабени сладкиши: 
Сладък живот с "Френски макарони Испахан" по Йоана Петрова от Кулинарно с Йоана

More Food